Siihen on syynsä, miksi pidämme samppanjaa juhlajuomana. Sen runsas maku ja kupliva tunne liitetään iloon ja innostukseen, ja sitä juodaan juhlan kunniaksi ympäri maailmaa.

Vaikeampina aikoina on siis hyvä muistaa menneisyyden samppanjahetket sekä se, että niitä hetkiä on lisää luvassa tulevaisuudessa. Musiikki on loistava tapa muistelemiseen, sillä useat eri artistit ovat käyttäneet kuplajuomaa laulujensa teemana.

Tässä on harkinnan arvoinen valikoima samppanjateemaisen soittolistan tekemiseen.

Jessie Ware – Champagne Kisses

Aloitetaanpa sulavalla slaissilla elektropoppia. Waren 2014 levyn Tough Loven neljäs sinkku yhdistää sydämelliset falsettiäänet kunnon tuntumaa tarjoaviin biitteihin.

Laulaja hyräilee ”samppanjasuudelmista” kappaleessa, mikä on hieman epätavanomainen konsepti. Loput lyriikoista eivät juuri tarjoa mielikuvitukselle polttoainetta, sillä ne hyödyntävät rakastajan kaipaamisen erittäin kulutettua teemaa.

Kappale on silti hyvä avausbiisi samppanjateemaiselle soittolistalle, ja se olisi loistava taustakappale vaikkapa rentoon iltajuhlaan.

Oasis – Champagne Supernova

Muusikot kirjoittavat usein samppanjasta pröystäilevin asetelmin. Esimerkiksi loistojahdin kannella juotavaksi tai osaksi tuhansien eurojen rulettipanostamista high-roller-kasinolla. 99,9 % ihmisistä ei pääse ikinä tällaisiin tilanteisiin, sillä heillä ei ole varaa hienoihin veneisiin tai he joutuvat pelaamaan vastuullisesti omistamillaan rahoilla.

Noel Gallagher ei ole kuitenkaan yksi niistä muusikoista, jotka kirjoittaisivat uskomattomista tilanteista. Hän kirjoitti Champagne Supernovan katsottuaan dokkarin kuplajuomasta, mikä ei kuulosta ihan yhtä hienolta ja pröystäilevältä.

Nimen Supernova-osalla on myös erikoinen alkuperä, sillä Gallagher kuuli väärin Pixiesin albumin nimen Bossanovan, ja käytti sitä oman kappaleensa nimen osana. Hän osti bändinsä menestyksen avulla Keski-Lontoosta loistokodin, jonka hän nimesi erittäin sopivasti nimellä ‘Supernova Heights’.

Viimeinen kappale heidän hittialbumiltaan ‘What’s the Story, Morning Glory?’ on muodostunut yhteislauluksi konserteissa ja karaokeissa ympäri maailmaa johtuen sen mieleenpainuvasta kertosäkeestä ja oudoista lyriikoista. ‘Slowly walking down the hall, faster than a cannonball’ ei välttämättä ole kovinkaan järkevän kuuloinen, mutta se vaikuttaa kuitenkin toimivan hyvin.

LMFAO – Champagne Showers

Ollen samalla albumilla kuin heidän maailmanluokan hittinsä ‘Sexy and I Know It’, Champagne Showers omaa samankaltaisen sekopäisen fiiliksen, mikä saa kuulijat tanssimaan.

LMFAO teki videon brittiläisen Elektropop-tähden Natasha Killsin kanssa hyvin epätavanomaisessa asetelmassa: varastorakennusjuhla keskellä zombien täyttämää maailmanloppua. Duo näyttää yleisölle kuinka biletetään, päällänsä koomiset peruukit ja heidän tavaramerkkinsä: tietynlaiset lasit.

Kappaleen jatkuessa juhlijat saavat kuplasuihkun tanssiessaan, ja räikeitä tanssikoreografioita toteutetaan riippumatta lähellä olevien zombien uhasta.

Kyseessä on ehdottomasti kappale juuri siihen eloisampaan tapahtumaan, sillä LMFAO lupaa ”samppanjamonsuunin” ja ”‘unohtumattoman yön”.

Ne-Yo – Champagne Life

Ne-Yo toivottaa sinut tervetulleeksi samppanjaelämään Michael Jacksonin sävyjen saattelemana tässä hittikappaleessa. MJ:n fanit tunnistavat tutut kappaleen aikana tapahtuvat huudahdukset.

Lyriikat keskittyvät loisteliaan elämän elämiseen, puhuen ‘nopeista autoöistä’ ja ‘suurista rohkeista päivistä’. Video tukee tätä erittäin hyvin, kuvaten päätähden James Bond -tyyliseen pukuun pukeutuneena kilistelemässä kavereiden kanssa loistohotelleissa.

Kuten ‘Champagne Kisses’, myös tämän kappaleen rento fiilis tekee siitä täydellisen ääniraidan rennompaa tapahtumaa varten, yhdistäen pehmeän RnB:n funkahtavan biitin kanssa. Yli 30 miljoonaa näyttökertaa YouTubessa viittaisi siihen, että monet ihmiset ovat tästä samaa mieltä.

311 – Champagne

Aika tyylimuutokselle. Yhdysvaltalainen vaihtoehtoisrockbändi ei tullut kovinkaan suosituksi musiikkialalla uransa aikana, mutta he loivat kivalta kuulostavan indiekappaleen nimeltään Champagne.

Siinä he puhuvat ‘Kalifornian nousemisesta päähän’ ja biisin tunnelma on kupliva ja aurinkoinen. Tämä on ihanteellinen ulkona tapahtuvaan juhlaan, jossa on paljon samppanjaa tarjolla.

Bruno Mars – That’s What I Like

Vaikka soittolistan viimeinen kappale ei mainitse samppanjaa nimessään, on juomalla silti tärkeä osa biisissä.

Bruno Mars tunnetaan aivan mielettömän suuresta ‘Uptown Funk’ -kappaleen menestyksestä. ‘That’s What I Like’ on myös fanien ehdoton suosikki. Kappaleessa laulaja tarjoaa muun muassa mansikkasamppanjaa jäiden kanssa Cadillacissaan.

‘That’s What I Like’ kipusi ykkössijalle Yhdysvaltain listoilla ja tyypilliseen Mars-tapaan biisin soundi on hauska ja iloinen. Älä kuitenkaan odota lyyristä ihmettä.

Jos siis haluat hieman kuplivaa juhlasoittolistallesi, niin nämä samppanjateemaiset kappaleet antavat sille loistavan alun. Joukossa on monivivahteisia musiikkityylejä, eli kaikille on jotain. Varmista, että volyymit ovat kunnolla kaakossa!