9.10. on kansainvälinen kananmunapäivä. Sen kunniaksi listaamme 5 eri tapaa valmistaa kananmunat.

kuva: Pixabay

1. Yleisin tapa valmistaa kananmuna on perinteisesti keitetty kananmuna. Kokeile vaihteeksi kovempaa tai löysempää munaa, kuin mihin olet tottunut!

2. Vähän erikoisempi tapa valmistaa kananmuna on pilvimuna. Kuvittele paistettu muna, jossa on erittäin ilmava valkuainen – kuten nimestä voi päätellä! Pilvimunat ovat Instagramiin sopiva herkku kauniin ulkomuodon vuoksi. Valmista herkku erottelemalla keltuainen ja valkuainen ja vaahdottaa sitten jälkimmäinen. Tarjoile paahtoleivän päällä ja lupaamme ettet pety!

3. Aito espanjalainen tortilla on täydellinen aamupala kiireettömiin viikonloppuihin, se on paksu omeletti, jossa on perunoita, sipuleita ja ripaus suolaa. Tämän valmistus ei jää yhteen kertaan, sillä se on niin maittavaa! Kokeile itse.

4. Lähi-idän tapaan valmistettua munakasta kutsutaan Shakshukaksi. Yksinkertaistettuna Shakshukassa munat on kypsennetty ja tarjo’iltu mausteisessa tomaattikastikkeessa. Täydellinen lisä annokseen saadaan paprikasta, juustokuminasta ja chilistä.

5. Paistetut munat ”over-easy” tekniikalla kananmunat ovat molemmin puolin paistettuja, mutta keltuaiset ovat keskeltä juoksevia. Kun olet paistamassa muniasi, pitää ne kääntää nopeasti muutamaksi sekunniksi rikkomatta keltuaista. Ripaus suolaa ja pippuria kruunaa tämän herkun!