Pidätkö hummerista? Jos vastasit ”kyllä” niin pidät myös tästä sienestä.

Ennen kuin ehdit edes puraista, suolainen ja merellinen aromi leijuu sieraimiin. Siirryt mielessäsi suoraan meren rannalle ja olet valmis maistamaan palan mehukkaasta hummerista. Ensin tulee maku, jonka jälkeen hummerin täyteläinen aromi valtaa koko suun – tässähän tulee unelmoidessa ihan vesi kielelle!

Ainoa asia joka palauttaa sinut todellisuuteen on se mitä näet edessäsi: se ei ole todellakaan tuore ja vastakeitetty hummeri. Katsot sen sijaan sientä, joka tarjoaa saman makuelämyksen kuin hummeri.

Ei ole tavallinen sieni

Pohjois-Amerikan metsissä esiintyvä sienilaji on ainutlaatuinen, sillä se ei ole pelkästään sieni. Se syntyy, kun parasiittisieni hyökkää tietyn sienilajin kimppuun ja muuttaa niiden värin punapinkiksi, muistuttaen hummeria.

Wikipedia Commons

Parasiitti muuttaa sienen aromia, jonka seurauksena se alkaa muistuttamaan hummeria. Tämän ansiosta sientä voidaan käyttää hummerin tai ravun korvikkeena. Saatat löytää kyseistä sientä esimerkiksi ”katkarapucocktailista”, jota valmistetaan kasvipainotteisessa Seafood Tower -ravintolassa, Hollywoodissa.

Maailmassa, jossa tutkijat yrittävät luoda lihalta maistuvia kasveja, niin on aika mielenkiintoista että luoto tekee tätä myös. Hummerisieni on tästä erinomainen esimerkki.

Ihmisille jotka kiinnostuivat tästä sienilajista: kyseessä on äärimmäisen kausiluontoinen herkku, jonka hinta on suurin piirtein sama kuin hummerin kilohinta.

Haluaisitko sinä maistaa hummerisientä? Jaa tämä uutinen ystävillesi, jotka käyvät sienestämässä ja pitävät sienistä.

Lähde: Foodbeast.com