Krapulan tehokkain hoitokeino on sen ehkäiseminen: juo vähemmän, kärsi vähemmän.

Jos kosteat bileet kuitenkin kääntyivät turhankin kosteiksi, niin juomalla paljon vettä, lepäämällä ja syömällä krapulasta selviää.

Nämä viisi ruokaa ovat erityisen toimivia krapulan jälkihoidossa.

1. Avokado

Railakas alkoholin juominen voi tyrehdyttää kehon kaliumvarastot, mikä johtaa helposti heikotuksen tunteeseen ja lihaskramppeihin. Avokadon syöminen on tehokas tapa täyttää kehon kaliumvarastot. Kaliumin lisäksi saat paljon sydänterveyttä edistäviä tyydyttymättömiä rasvahappoja.

Valmista siis guacamolea sipsidipiksi tai tortillojen kanssa syötäväksi, tai katso täältä muutakin avokadoherkkuinspiraatiota.

2. Kuivatut aprikoosit

Jos mielesi tekee jotakin makeaa, niin kuivatut aprikoosit ovat erinomainen valinta. Niistä saat monien vitamiinien lisäksi kaliumia ja ravintokuitua suolistosi hyväksi.

3. Pavut

Kaliumin lisäksi keho kaipaa ryypiskelyn jälkeen magnesiumia. Myös sen puute voi johtaa kramppeihin ja kipeytyneisiin lihaksiin. Pavut ovat hyvä magnesiumin lähde, ja niistä voit valmistaa melkein mitä vain. Katso täältä papuinspiraatiota.

4. Lohi

Krapula-aamuna olo voi olla pyörryttävä ja heikko. Tämä voi johtua nestevajauksen lisäksi B-vitamiinin puutoksesta. Erinomainen B-vitamiininlähde on lohi. Siitä saat lisäksi terveellisiä tyydyttymättömiä rasvoja, jotka auttavat myös B-vitamiinin imeytymisessä. Katso täältä lohiherkkuja.

5. Sitruuna-inkivääritee

Inkivääri on nykytiedon valossa todellinen superfood: Sen antioksidantit laskevat tulehdusarvoja ja ehkäisevät jopa taudinaiheuttajia. Kun lisäät teehen vielä viipaleen sitruunaa niin saat samalla kulauksella rutkasti C-vitamiinia ja kaliumia.

Katso täältä myös muita inkivääriherkkuja.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

 

 

Lähde: Huffington Post