LifeBuzz-sivustolla kerrotaan ”kuuluisasta newyorkilaisravintolasta”, jonka henkilökunta ei keksinyt selitystä erikoiselle ilmiölle: Ravintola oli alkanut saada huonoja arvosteluja palvelun hitauden vuoksi, vaikka työntekijämäärää oli vuosien varrella lisätty ja ruokalistaa oli supistettu ja yksinkertaistettu.

Ravintolan henkilökunta alkoi selvittää mysteeriä kaivamalla esiin kymmenen vuoden takaiset turvakameramateriaalit, jotka olivat sattumalta säilyneet kameroiden kaseteilla. Videot analysoitiin tarkasti: Kymmenen vuoden takaisia asiakaspalvelutilanteita verrattiin tämänpäiväisiin. Vuonna 2004 keskimääräinen ruokailu tapahtui tunnissa ja viidessä minuutissa, kun tänä päivänä yhden asiakkaan ruokailuun kului peräti tunti ja 55 minuuttia.

 

Mikä sitten selitti eron?

Puhelimet.

Asiakkaat käyttävät puhelintensa näpelöimiseen valtavasti aikaa ravintolaan saavuttuaan, siellä aterioidessaan ja ennen sieltä poistumistaan. Ennen tilausta asiakkaat mm. kyselevät ravintolan WLAN-avainta ja puuhaavat puhelimellaan jotakin. Tästä syystä tilauksen tekeminen viivästyy.

Kun ateria on lopulta saatu pöytään, asiakkaat ryhtyvät kuvaamaan sitä puhelimellaan, minkä jälkeen ateria tietysti jaetaan sosiaalisessa mediassa. Tarjoilijoita myös pyydettiin ottamaan puhelimella kuvia seurueesta ruoka-annoksineen. Puhelin kiinnosti asiakkaita myös huomattavan paljon kesken aterioinnin ja ennen laskun pyytämistä.

Ravintolan henkilökunnan tutkimusten tulos on tämä: Kaikkiin aterioinnin osa-alueisiin kuluu huomattavasti kauemmin tänä päivänä kuin vain kymmenen vuotta sitten. Yksiselitteinen syyllinen tähän on älypuhelin.

 

Lähde: Iltasanomat

Kommentit

kommenttia