Kaikki myydyimmästä luomujoulukinkusta – Ehditkö tänä vuonna ostamaan omasi?

Joulukinkku on monen mielestä joulupöydän tärkein ruokalaji. Erityisesti luomu-kinkut ovat nousseet suureen suosioon.

Luomu-joulukinkut ovat jopa niin suosittuja, että ne myydään loppuun vuosittain. Tänä vuonna markkinoille tulee noin 125 000 kiloa kotimaista luomukinkkua jouluksi.

Miten luomu-kinkku eroaa ”normaalista” joulukinkusta?

Luomukinkku ei sisällä fosfaatteja eikä arominvahventeita. Kun vettä sitovia fosfaatteja ei käytetä, luomukinkku säilyttää lihaisuutensa myös paistettaessa.

Luomusikalassa sioilla on paremmat oltavat. Niillä on kaksi kertaa enemmän tilaa kuin tavanomaisessa lihasikalassa. Emakoita ei pidetä häkeissä, vaan ne synnyttävät ja imettävät possujaan vapaina. Myös ulkoilu, päivänvalo sisätiloissa, kuivat pehkut ja lajitovereiden seura on kirjattu luomutuotannon ehtoihin.

Luomupossujen syömä ruoka ei myöskään sisällä torjunta-aineita. Luomukotieläinten lääkintää on myös rajoitettu, ja varoaika on kaksi kertaa tavanomaista pidempi.

Tilaa luomukinkku verkkokaupasta!

Pro Luomu ry kertoo, että koronapandemian vuoksi kysyntä ruoan tilaukselle suoraan kotiin on lisääntynyt. Yhä useampi on halukas tilaamaan myös luomukinkun netistä. Luomukinkkuja on tarjolla SOK:n ja Keskon sekä tuottajien ja lihatalojen omissa verkkokaupoissa.

Jaa eteenpäin kinkunystävälle!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Lähde MTVuutiset