Suomalaiset heittävät keskimäärin 25 kiloa ruokaa vuodessa roskiin henkeä kohden

Nyt kun ruoan hinta on tapetilla maailman tilanteen vuoksi on entistä tärkeämpää tarkastella ruokailutottumuksiaan.  Kahvin hinta on niin korkealla, että nyt voisi kiinnittää enemmän huomiota siihen, ettei sitä keitä liiaksi.

Ruokaa laittaessa voi myös ottaa huomioon sen, että tarkoituksella pyrkii hyödyntämään kaikki ruuan osat. Tekee esimerkiksi ruokia joissa vihanneksi ei ole välttämätöntä kuoria. Kasviksissa monesti myös suurin osa vitamiineista ja hivenaineista sijaitsee juuri kuoren alla, joten tästä muutoksesta kiittää terveyskin.

Jääkaapin kanssa kannattaa myös olla tarkkana. Moni ei ole tullut edes ajatelleeksi, että vääränlainen jääkaapin käyttö saattaa pilata ruokia tai saada ne vanhenemaan nopeammin.  Esimerkiksi hedelmien säilyttäminen jääkaapissa saa ne nopeasti nahistuneiksi. 

Jääkaapissa on myös eri lämpöisiä kohtia. Jääkaapin ovessa sijaitseva maito siis vanhenee siinä nopeammin kuin jos sitä säilyttäisi muualla jääkaapissa. Suunnittele ruokalusi jatkossa paremmin ja säästät selvää rahaa!

Jaa vinkit kavereillesi!

Lähde: IL / Kuva: Unsplash