Iltalehti uutisoi Atrian ja IROResearchin teettämästä kyselytutkimuksesta, jossa suomalaiset paljastavat grillausherkkunsa. Tältä lista näyttää:

5. Naudanliha

48 % haastatelluista kertoi grillaavansa naudanlihaa. Suomalaiset kiinnittävät yhä enemmän huomiota raaka-aineiden laatuun ja alkuperään, minkä ansiosta naudanliha ja muut prosessoimattomat lihatuotteet ovat tulleet jäädäkseen. Katso täältä naudanlihaherkkuja.

4. Broileri

Kana- ja broilerituotteet ovat suomalaisten grillaajien neljänneksi suosituinta purtavaa: 60 % vastaajista kertoo grillaavansa broileria. Kananlihan suosio on noussut viimevuosina sen vähärasvaisuuden ja terveellisen imagon vuoksi. Katso täältä kanaherkkuja.

3. Possu

Porsaanliha löytyy suomalaisgrillaajien suosikkilistalta sijalta kolme. Porsaanliha on viimevuosina saanut uutta nostetta nyhtöpossun kaltaisista trendiruoista. 67 % vastaajista kertoi grillaavansa possua. Katso täältä nyhtöpossuinspiraatiota!

2. Kasvikset

Monille voi tulla tämä tieto yllätyksenä: Kasvikset ovat toiseksi suosituinta grillattavaa! Täytetyt paprikat, maissi ja tomaatit löytävät tiensä yhä useamman suomalaisen grilliin: 70 % kertoi grillaavansa mielellään kasviksia. Katso täältä ideoita – mitä kaikkea täytettyihin paprikoihin voikaan laittaa!

1. Makkarat

Jos kakkossija oli yllätys, niin ykkönen ei liene yllätys kenellekään. Suomalaiset ovat makkarakansaa: Peräti 77 % kertoi grillaavansa makkaraa. Katso täältä makkaraherkkuja!


Katso myös:
Lisää grillausinspiraatiota

Lähde: Iltalehti
Kuva: Frettie

Kommentit

kommenttia