HS: Pitserian uskomaton arki: Itkeviä aikuisia, huorittelua, kiinnikäymistä

 

Helsingin Sanomat kirjoittaa ilmiöstä nimeltä ruokaraivo. Ruokaraivo ilmenee monissa eri muodoissa ja eri paikoissa: Esimerkiksi ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm kertoo Helsingin Sanomille saavansa säännönmukaisesti raivokasta palautetta aina antaessaan haastatteluja ruoan terveellisyyteen liittyen.

Fogelholm kertoo millaista palautetta hän saa lukea sähköpostistaan ja sosiaalisessa mediassa: ”Ajattelisit aivoillasi. Miten voi olla tuossa asemassa, kun ei kerran ymmärrä mistään mitään.” Myös natsikorttia käytetään: ”Se, että kutsutaan elintarviketeollisuuden Goebbelsiksi, tuntuu pahalta. Samoin se, kun väitetään, että valehtelen ja yritän manipuloida ravitsemussuosituksia.”

 

Ruokaraivoa pitserian arjessa

Kaikkein konkreettisimmin ruokaraivon parissa joutuvat työskentelemään ravintoloiden työntekijät. Pitserian ravintolapäällikkönä toiminut Satu Korpela kertoo HS:lle uskomattomista kohtaamisista ruokaraivon kouriin joutuneiden asiakkaiden kanssa:

”Vaikeimmat tilanteet liittyivät tarjouskampanjoihin, joissa kupongilla sai ostaa useamman pitsan tiettyyn tarjoushintaan”

Korpela on saanut todistaa myös aikuisten miesten itkua ja huorittelua: ”Joinain päivinä asiakkaita tuli niin paljon, ettei kaikille kerta kaikkiaan ehditty tehdä pitsoja. Tarjosimme tietysti rahojen palautusta, mutta se ei kaikille riittänyt. Eräs aikuinen mies alkoi itkeä, koska ei saanut lunastettua tarjouskuponkiaan. Toinen haukkui huoraksi ja uhkasi pahoinpidellä minut.”

Kaikki asiakkaat eivät jätä pahoinpitelemistä pelkän uhkailun tasolle: ”Toisinaan kuulee sanottavan, että eiväthän miehet käy naiseen käsiksi. Kokemuksesta tiedän, että kyllä he käyvät” Korpela kertoo.

 

Oletko sinä törmännyt ruokaraivoon ravintolassa asioidessasi? Kommentoi!

 

 

Katso myös:

Pizzainspiraatiota

 

 

Lähde: HS

Kuva: JIP