Tätä räväkkään väristä hedelmää ei ole tarkoitettu vain silmänruoaksi, vaan sen kerrotaan olevan maukkaampi kuin edeltäjänsä.

Trooppisilla viljelymailla kasvaa mitä ihmeellisimpiä hedelmiä, mutta tämä vaaleanpunainen ananas on todellinen erikoisuus. Se on vaaleanpunainen sekä ulkoa, että sisältä ja maultaan se on hieman makeampi ja hedelmäisempi kuin tavallinen ananas.

Kyseinen lajike on kehitetty geenimuuntelumenetelmin, jossa vaaleanpunainen väri on saatu aikaan Lykopeeni – nimisellä antioksidantilla. Lykopeenia esiintyy luontaisesti vesimelonissa ja tomaateissa, joille se antaa punaisen värin. Lykopeeni on elimistölle erittäin tärkeä antioksidantti, jolla on runsaasti terveyttä edistäviä ominaisuuksia.

Uudella ananaslajikkeella on myös muita uusia ominaisuuksia, joista yksi voi olla erittäin miellyttävä niille, jotka kokevat pistelyä suussa ananaksen syömisen yhteydessä. Pistelyä ja ärsytystä aiheuttaa entsyymi nimeltään Bromelaiini, jonka tarkoitus hedelmässä on pilkkoa proteiinia. Vaaleanpunainen ananas sisältää vähemmän kyseistä entsyymiä, joten sen sen popsiminen on entistä maukkaampaa.

Pinkkiä ananasta ei ole vielä toistaiseksi myynnissä maailmanlaajuisesti, mutta toivottavasti pääsemme joskus maistamaan tätä herkkua.

Jaa tämä artikkeli ystävällesi, kenen kanssa haluaisit maistaa pinkkiä ananasta.

Lähde: popsugar.fi