Sipulin kuoret kannattaa hyödyntää aterioissa – katso alta terveysvaikutukset!

Heitämme turhan paljon ruokaa roskiin viikoittain, vaikka voisimme hyödyntää niitä ruoanlaitossa. Sipulin kuoria heitetään Euroopassa roskiin yli 500 000 tonnia vuodessa, vaikka ainekset voisi hyödyntää keittiössä.

1. Kolesteroliarvosi paranevat

Lääkäri Victor Gurewichin mukaan raaka sipuli tai sen kuoret voivat auttaa potilaita epätavallisen alhaisen HDL-kolesteroliarvon (hyvä kolesteroli) kanssa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että raakaa sipulia tai sen kuoria nauttineiden ihmisten kolesteroliarvot olivat parantuneet 2-3 kuukauden aikana jopa 30%

2. Hyväksi verenpaineellesi

Tutkimus osoitti, että sipulin kuoret sisältävät aineita, jotka ovat hyväksi verenpaineellesi.

3. Pienentää sairastumisriskiä

Tutkija Vanesa Benítez on saanut selville, että sipulin kuorien sisältämät aineet ehkäisevät 2-tyypin diabetesta sekä sydän- ja verisuonisairauksia. Sipulin kuoret ehkäisevät myös sepelvaltimotautia.

4. Täynnä antioksidantteja

Sipulin kuoret sisältävät antioksidantteja, jotka ovat hyväksi vastustuskyvylle ja kehosi hyvinvoinnille.

5. Ehkäisee lihavuutta

Sipulin kuoret sisältävät runsaasti kuituja, jotka voivat auttaa ylipainon ja 2-tyypin diabeteksen kanssa kamppailevia ihmisiä, kertoo tutkija Vanesa Benítez.

6. Hyväksi hiuksillesi

Tutkimuksen mukaan sipulin kuoret parantavat hiustesi kasvua ja vointia, sillä ne sisältävät runsaasti rikkiä.

Vinkki: näin valmistat sipulin kuoret syötäviksi kelpaaviksi!

Sipulin kuoret voi hyödyntää parhaalla tavalla keitoissa ja padoissa, joissa ne pehmenevät. Poista sipulin kuoret ruoan ollessa valmista ja nauti ne erikseen.

Toinen tapa on keittää sipulin kuoria noin 10-15 minuutin ajan, jonka jälkeen voit suodattaa liemen lasiin ja nauttia sen sellaisenaan.

Huom! Muista käyttää luomusipulia, sillä tavalliset sipulit saattavat sisältää myrkkyjä ja torjunta-aineita, jotka eivät ole hyväksi kehollesi.

Lähde: newsner.com