Näillä vinkeillä ruoat säilyvät pidempään!

Katso nämä seitsemän vinkkiä ja pidä ne mielessä:

1. Huuhtele marjat etikalla ennen pakastamista

Marjat kannattaa hulauttaa väkiviinaetikka-vesiseoksessa (1:3) ja huuhdella vedellä ennen pakastamista. Miksi? Siksi että etikka vie homeitiöt ja bakteerit mennessään. Katso täältä myös pakastusvinkkejä marjoille.

2. Lisää paperinpala salaatinlehtien päälle

Pilkoitko liikaa salaatinlehtiä salaattia varten? Aseta salaatinlehdet kulhoon ja talouspaperinpala niiden päälle. Talouspaperi imee ylimääräisen kosteuden ja pitää lehdet rapeina.

3. Pidä avokado kirkkaanvihreänä sitruunan avulla

Puolitettu avokado ja guacamole menevät nopeasti ikävän ruskeiksi jääkaapissa. Voit hidastaa ruskistumista puristamalla tuoreesta sitruunasta mehua leikkuukohdan tai guacamolen pinnalle. Katso täältä myös avokado– ja guacamoleherkkuja.

4. Porkkanoista lehdet pois ja kelmuun

Porkkanoiden nahistumista voit ehkäistä muutamalla tavalla:
1. Irroita porkkanan päissä olevat lehdet. Ne haihduttavat kosteutta porkkanasta ja jouduttavat nahistumista.
2. Kääri porkkanat kelmuun. Näin ne eivät menetä kosteuttaan.
3. Säilytä porkkanoita jääkaapin vihanneslokerossa.

5. Sitruunaa ei kannata puolittaa

Jos tarvitset vain tirauksen sitruunamehua reseptiisi, ei koko sitruunaa kannata halkaista. Halkaistu sitruuna kuivuu nopeasti. Tee sen sijaan haarukalla pari pientä reikää kuoreen ja purista mehut siitä.

6. Säilytä sipulit sukkahousuissa

Okei, tämä kuulostaa erikoiselta – mutta toimii! Sukkahousujen materiaali on optimaalista sipulien säilömiseen: Kankaan reikien välistä sipuli saa juuri sopivasti ilmaa, mutta ei kuitenkaan liikaa. Livauta sipulit yksi kerrallaan sukkahousuihin ja sido jokaisen sipulin väliin solmu.

7. Aiotko tarjoilla omenaviipaleita?

Saat ne säilymään tuoreemman näköisinä pidempään kun liotat niitä kevyesti suolatussa vedessä. Anna viipaleiden liota kylmässä suolavedessä viitisen minuuttia. Käytä suolaa maltilla: korkeintaan puolisen teelusikallista per litra vettä – muuten suola maistuu viipaleissa. Kuivaa viipaleet käsittelyn jälkeen ja säilö ilmatiiveissä muovipusseissa jääkaapissa.


Katso myös:
Herkkuja kasviksista
Lisää keittiöniksejä

Lähde: RD