Tässä viisi varsin yleistä viinimokaa – ota etiketti haltuun ja hörpi viiniä kuin ammattilainen!

 

 

1. Säilytät viiniä väärin

Valo, lämpö ja ilma tärvelevät viinin kuin viinin. Säilytä viiniä siis kylmässä ja viileässä, auringonvalolta suojattuna. Jos viinissä on luonnonkorkki – ja et aio juoda viiniä ihan pian – niin pulloa kannattaa säilyttää kyljellään. Näin korkki pysyy turpeana ja suojaa viiniä pullon sisällä. Hanapakkauksissa viini säilyy huomattavasti pulloa pidempään, koska viini ei pääse kosketuksiin ilman kanssa.

 

 

2. Matkit viinieksperttejä

Olet ehkä nähnyt Sideways-elokuvan ja osaat mielestäsi pyöritellä viiniä lasissa kuin ekspertti. Ei kuitenkaan kannata kikkailla, koska tarjoilija kyllä tunnistaa ettet oikeasti ole viiniasiantuntija. Maista viiniä ja tilaa sitä jos maistuu – pidä asiat simppelinä!

 

 

3. Lisäät jäätä viiniin

Etenkin Ranskassa tätä pidetään moukkamaisena. Sangria ja muut viinidrinksut ovat erikseen, tavalliseen viiniin ei kuulu lisätä jäitä.

 

 

4. Kaadat viinilasin täyteen

Viinilasia ei koskaan tulisi kaataa niin täyteen ettei viiniä pysty pyörittämään lasissa. Viinilasi ei ole shottilasi – piripintaan kaataminen on etikettivirhe. Viiniä kuuluu juoda hitaasti ja nautiskellen.

 

 

5. Juot Bordeaux-pullon tyhjäksi viimeistä pisaraa myöten

Bordeaux ja muutamat muut viinit sisältävät jonkin verran kiintoainesta joka sakkautuu pullon pohjalle. Jätä siis sentin verran viiniä pullon pohjalle – näin vältät kaatamasta paksua sakkaa lasiisi. Sakka ei ole vaarallista, mutta tyylikästä sen hörppiminen ei ole.

 

 

Katso myös:

Lisää viini-inspiraatiota

 

 

Lähde: Iltalehti, FrenchToday

Kuva: Victor

Kommentit

kommenttia