Ravintoloitsijalle pienet psykologiset temput ovat elintärkeitä.

Vaikutus myyntiin voi olla merkittäväkin. Ei siis ihme että nämäkin keinot ovat yleisessä käytössä!

5 yleistä temppua, joilla ravintoloitsijat huijaavat asiakkaitaan:

1. Värikkäät sanat ruokalajien nimissä

”Kotitekoinen”, ”mehevä”, ”Isoäidin leipoma…” Tällaiset sanat kuulostavat harmittomilta, mutta Food Quality and Preference -lehdessä julkaistujen tutkimusten mukaan ne saavat asiakkaat pitämään ruokia herkullisempina – vaikka kyseessä olisi sama ruoka jota asiakas oli aiemmin syönyt ihan tavallisena, adjektiivittomana ruokana.

2. Tuoksujen virittely

Tiesitkö, että suurin osa makuaistimuksestasi on itseasiassa hajuaistimusta? Yleistyvä trendi on, että kaupat ja ravintolat lisäävät ilmaan hieman ”extraa” – tuoksuja jotka eivät ole lähtöisin aidosta ruoasta vaan suihkepullosta. Näin asiakkaat saadaan pysymään pidempään kaupassa tai tilaamaan enemmän kuin he ravintolaan astuessaan suunnittelivat. Asiasta on kirjoittanut mm. Wall Street Journal.

3. Lisäaineiden käyttö

Suola ja natriumglutamaatti ovat edullisia, tehokkaita ja siksi myös yleisiä tapoja lisätä makua ruokaan kuin ruokaan. Jos syöt usein ravintoloissa, saat todennäköisesti suosituksiin nähden moninkertaisesti enemmän suolaa ravinnossasi.

4. Hinta ja laatu – outo pari?

Mitä enemmän suostumme maksamaan ruoasta, sitä parempana yleensä pidämme ruoan makua. Ruoan todellisilla ominaisuuksilla ei ole yhtä paljon merkitystä kuin esimerkiksi ravintolan imagolla. Tämän tietävät hyvin myös ravintoloitsijat.

5. Ruokaileminen himmeässä valaistuksessa

Useimmissa fine dining -ravintoloissa valaistus on säädetty himmeäksi. Himmeä valaistus saa olon rauhalliseksi ja hidastamaan syömistahtia. Psychological Reports -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan hitaampi syöminen johtaa myös siihen, että täysi olo yllättää nopeammin. Tästä johtuen himmeässä ruokailevat asiakkaat syövätkin noin 18 % vähemmän kaloreita kuin kirkkaammissa tiloissa ruokailevat.

 

Lähde: Womens Health Magazine