Ahkerille leipojille on tiedossa iloisia uutisia – Leipominen on hyväksi terveydellesi.

Leipomisen aikana valmistetut jälkiruoat eivät välttämättä ravinnollisesti ole niin terveitä. Leipomisesta on kuitenkin paljon hyötyä erityisesti henkisen hyvinvointisi kannalta.

Katso alta 5 syytä, joiden vuoksi sinun kannattaa leipoa vähintään kerran viikossa.

1. Leipominen on eräänlaista meditointia

Leipominen tutkitusti rauhoittaa ja keventää mieltäsi, joten se on kuin eräänlaista meditointia. Munien vatkaaminen, sokerin punnitseminen ja voipaketin avaaminen on jotain, minkä aikana unohdat negatiiviset ajatukset.

2. Leipominen stimuloi aistejasi

Tunnet taikinan käsissäsi, haistat uunissa paistuvan pullan ja kuulet tehosekoittimen vatkauksen. Kaikki nämä asiat stimuloivat aistejasi positiivisella tavalla, jonka seurauksena kehosi vapauttaa endorfiinejä.

Lemon cookie with mint and walnut, selective focus

3. Leipominen virkistää

Saat mielihyvää siitä, kun teet itsellesi ja perheellesi herkullisia jälkiruokia.

4. Leipominen kehittää luovuuttasi

Oman luovuutensa toteuttaminen leipomisen kautta on erittäin hyväksi terveydelle. Kun luovuutesi kasvaa, edistyt myös muilla elämän osa-alueilla paremmin. Älä ikinä tyrmää omia ideoitasi, vaan kokeile poiketa tavallisesta reseptistä – saatat luoda oman menestysreseptin!

Pavlova cake with fresh strawberries

5. Leipominen saa muut ihmiset onnellisiksi

Viimeisenä ehkä kaikista itsestäänselvin asia. Perheenjäsenet ja kaverisi tulevat onnellisiksi, kun leivot heille kakun tai esimerkiksi pullaa. Onnen antaminen muille tuo myös valtavaa mielihyvää itselle!

Lähde: goodnet.org

Kommentit

kommenttia