Tässä viisi sääntöä puhelimen käyttämiseen ravintolassa, osin kokkien kertomana.

Nämä säännöt voi olla hyvä pitää mielessä ensi kerralla ravintolassa asioidessaan.

1. Puhelimen tuijottaminen on epäkohteliasta seurassa

Jos pöydässäsi istuu muita, on puhelimen jatkuva tuijottelu ja näppäily epäkohteliasta. Säästä Facebook-statusten katsastaminen esimerkiksi vessakäyntien yhteyteen.

2. Kuvaaminen on ok…

Useimmat kokit näyttävät olevan sitä mieltä, että annosten kuvaaminen on yksi korkeimmista kunnianosoituksista minkä asiakas voi antaa! Paitsi tietysti jos tarkoituksena olisi päivitellä sosiaalisessa mediassa miten huono annos on, mutta tämä on kokkien mielestä harvinaista.

3. …Paitsi että

Kuvaamisessa tulisi kuitenkin välttää salamavalon käyttämistä ja mahdollisesti muita ärsyttäviä kuvausääniä. Kameran kuvausäänet saa pois päältä ja se kannattaa ehkä muutenkin tehdä – tyylikkyyden nimissä.

4. Älä kailota

Jos sinun täytyy puhua puhelimessa, kiinnitä huomiota äänenvoimakkuuteesi. Puhelut voi olla tyylikästä käydä puhumassa ulkona, koska ne voivat häiritä muita asiakkaita.

5. Ruuhka-aikoina puhelimet voivat ärsyttää

Puhelimeen keskittyminen voi ärsyttää muita asiakkaita ja henkilökuntaa ruuhka-aikoina, kun ravintolan tiskille muodostuu jonoa. Jos olet jo aikaa sitten syönyt, niin voit hoitaa puhelinasiasi myös muualla.

 

Katso myös: Näin suhtaudut puhelimen näpelöitsijään ruokapöydässä

 

Lähde: Makuja / The Daily Meal