5 tapaa suhtautua puhelimen näpelöimiseen ruokapöydässä

Niin yleistä mutta samalla niin ärsyttävää – puhelimen jatkuva näpelöinti ruokapöydässä.

Miten toimia jos pöytäseurueessasi joku näpelöi puhelintaan jatkuvasti? Tässä muutama idea.

 

 

1. Älä tee mitään, mutta jätä näpelöijä kutsumatta seuraavalla kerralla

  • Passiivinenkin vastarinta on vastarintaa. Laita naama muistiin ja jätä puhelimen kanssa seurusteleva tyyppi kutsumatta jatkossa.

 

2. Anna vieraille mahdollisuus tarkistaa puhelimensa yhdellä kertaa

  • Kun yksi vieraista nousee pöydästä käydäkseen vessassa, voit julistaa kaikille pöydässäolijoille: ”Tiedän että monien sormet jo kihelmöivät, joten tarkistakaamme puhelimemme nyt!”

 

3. Vastaa kevyellä huumorilla

  • Jos et halua ottaa asiaa kaikkien kuullen puheeksi, voit lähettää puhelintaan näpelöivälle vieraalle huumorisävytteisen tekstiviestin, esimerkiksi että ”Anteeksi, mutta miehesi yrittää iskeä minua juuri”. Voit myös ottaa kuvan puhelintaan näpelöivästä ruokailijasta ja lähettää sen hänelle.

 

4. Kysy

  • Puhelintaan näpelöivältä vieraalta voi myös kysyä suoraan ja kohteliaasti että onko hänellä jokin hätä tai tärkeä tilanne päällä. Vieras ei ehkä itsekään huomaa olevansa töykeä keskittyessään puhelimeensa, joten asian esiinottaminen saattaa saada vieraan huomaamaan oman käytöksensä vaikutukset ympäristöönsä.

 

5. Kerää puhelimet pois

  • Jos puhelinten hivelyä harrastaa useampikin vieras koko ajan, niin puhelimet kannattanee kerätä pois. Voit kerätä ne kenkälaatikkoon jo ennen ruokailun aloittamista, tai voit tehdä yleisen kuulutuksen: ”Kaikki puhelimet läjään keskelle pöytää, kiitos!”

 

 

Lähde: TheKitchn

Kuva: BuzzFarmers