Näitä ruokia saatat erehtyä luulemaan terveellisiksi!

BuzzFeed listasi viisi ruokaa, joita luullaan – tai joita mainosmiehet haluavat meidän luulevan – terveellisiksi, mutta jotka eivät sitä todellisuudessa ole.

”Vähärasvainen maapähkinävoi”

Osa poistetuista rasvoista on itseasiassa terveellisiä. Rasvat on korvattu sokerilla ja muilla keinotekoisilla ainesosilla, joita on vaikea edes lausua.

Dieetti- ja light-limut

Näitä juomalla voi tulla ylipainoiseksi ihan yhtälailla kuin normaalilimujakin kittaamalla. Makeutusaineet voivat sekoittaa kehosi sokeriaineenvaihduntaa, jolloin mm. verensokeria ja verenpainetta säätelevän hormonin toiminta voi häiriintyä. Makeutusaineilla makeutettujen limujen juojissa on myös todettu 30% enemmän masennusta.

Erilaiset hedelmä-pähkinä-karkkisekoituspussit

Voivat näyttää terveellisiltä, mutta eivät sitä ole. Kannattaa syödä vain käsittelemättömiä pähkinöitä.

Pureskeltavat C-vitamiinitabletit

C-vitamiini on itseasiassa happo (askorbiinihappo), minkä vuoksi se syövyttää hampaiden kiillettä jopa tehokkaammin kuin sokeri. Kannattaa siis ostaa mahdolliset C-vitamiinit nieltävinä pillereinä.

Kuivatut hedelmät

Kuivatuissa hedelmissä on kolminkertaisesti kaloreita tuoreisiin hedelmiin verrattuna. Lisäksi kuivahedelmiin lisätään usein sokeria ja rikkiä jotta ne säilyisivät pidempään ja maustuisivat paremmilta. Pysy siis tuoreissa hedelmissä.

Lähde: BuzzFeedYellow