Vähintä mitä voit tehdä oman terveyden ylläpitämiseksi ja sairauksien ehkäisemiseksi, on edes vähentää eläinkunnan tuotteiden nauttimista.

Ihmiset siirtyvät yhä yleisemmin kasvis- tai vegaaniruokavalioon. On olemassa lukuisia syitä, jonka vuoksi kasvisruokavalion uskotaan olevan terveellisempi vaihtoehto. Ottaen huomioon myös lihatuotannon ympäristövaikutukset, sekä karjaeläimien hyvinvoinnin, jokainen meistä voisi pysähtyä hetkeksi pohtimaan voisiko omaa lihan- ja muiden eläintuotteiden syömistä vähentää.

Eläinkunnan tuotteet sisältävät tyydyttyneitä rasvahappoja, sekä muita ainesosia joiden tiedetään aiheuttavan sydän- ja verisuonisairauksia. Lisäksi prosessoitujen liha- ja maitotuotteiden tiedetään lisäävän huomattavasti syöpäriskiä, sekä ylläpitävän kehossa pitkäaikaista tulehdustilaa.

Nämä seitsemän asiaa tapahtuvat kehossasi, kun lopetat eläinkunnan tuotteiden syömisen:

Foods high in protein. Diet eating. chicken meat fish cheese egg nuts milk

1. Pitkäaikainen matala-asteinen tulehdustila kehossasi lievenee

Matala-asteinen tulehdus on kudosten ärsytystila, joka ei kuitenkaan aiheuta isoja näkyviä oireita, vaan rasittaa elimistöä pitkäaikaisesti. Tämä tila aiheuttaa väsymystä, iho-oireita, jatkuvaa flunssaa ja paljon muuta. Tämä jatkuva tulehdustila on yksi niistä tekijöistä jonka vuoksi voi sairastua 2-tyypin diabetekseen, sydän- ja verisuonisairauksiin ja jopa Alzheimerin tautiin. Kasvikunnan tuotteet puolestaan sisältävät runsaasti tulehduksia vastaan taistelevia ja kehon puolustusjärjestelmää vahvistavia ainesosia.

2. ”Huonon”, eli LDL- kolesterolin pitoisuus vähenee ja ”hyvän”, eli HDL- kolesterolin pitoisuus nousee

Kokonaiskolesteroli koostuu kahdesta erilaisesta kolesterolista, jotka tekevät kehossa eri asioita. LDL- kolesteroli on yksi tärkeimmistä sydän- ja verisuonisairauksien aiheuttajista. Sitä kertyy verisuonien seinämiin ja kudoksiin aiheuttaen tukoksia. HDL- kolesteroli puolestaan suojaa verisuonia ja kudoksia, sekä kuljettaa kolesterolia valtimoiden seinämistä. LDL-kolesterolia saadaan eläinkunnan tuotteista kovan rasvan myötä, kun HDL- kolesterolia puolestaan kasvikunnan tuotteista. Useissa tutkimuksissa on todettu LDL- kolesterolitason pienenevän jopa 35% vegaaniruokavaliolla, joka vastaa lääkehoidon aikaansaamaa hyötyä – ilman sivuvaikutuksia.

Vegetables and fruits background.

Tasapainoisella ruokavaliolla saat kasvikunnan tuotteista saat tarvittavan määrän proteiinia.

3. Kehosi mikrobikanta muuttuu huomattavasti paremmaksi

Jokaisen ihmisen kehossa on valtava määrä – jopa miljoona miljardia bakteerisolua. Bakteerit elävät kehossamme suurimmaksi osaksi suolistossa ja niillä on hyvinvoinnin kannalta oleellisia tehtäviä. Bakteerit auttavat ruoansulatuksessa, ne suojaavat meitä taudinaiheuttajilta sekä erilaisilta sairauksilta. Kasvikunnan ruokavalio ylläpitää hyvien bakteerien eloa elimistössä, sillä ne sisältävät runsaasti kuituja.

Eläinkunnan tuotteet puolestaan ruokkivat mikrobeja, jotka voivat altistaa erilaisille sairauksille. Suolistosi mikrobikanta voi muuttua paremmaksi jopa muutamassa päivässä kasvisruokavalion myötä.

Crocus flowers in the mountain valley in summer

4. Vaikutat ruokavaliollasi ympäristöongelmiin positiivisesti

Ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista. Vaikka sille ei ole olemassa yhtä ainoaa syytä tai ratkaisua, karjatuotanto, sekä prosessoidut eläintuotteet kantavat siitä myös suuren vastuun. Pienillä teoilla on näin valtavassa ongelmassa suuria vaikutuksia ja me kaikki voimme olla osa ratkaisua omilla valinnoilla.

Jakamalla tämän artikkelin ystävillesi, voit tehdä heille suuren palveluksen jakamalla tietoa siitä, miten omaa terveyttä voi parantaa ruokavalion avulla.

Lähde: Forksoverknives.com