Koti on paikka, jossa vietämme suuren osan ajastamme, ja keittiön sanotaan olevan kodin sydän, jossa vietämme aikaa läheistemme kanssa hyvän ruoan merkeissä. Mutta samalla se voi olla myös paikka, jossa kaaos ja sotku pääsevät valloilleen – yllättävän nopeasti. Tässä artikkelissa jaamme kymmenen vinkkiä, jotka auttavat sinua pitämään keittiösi kunnossa. Kun olet kerran järjestellyt keittiössä kaiken selkeästi ja määritellyt asioille tietyt paikat, ja pidät tietyistä rutiineista huolen, keittiösi todellakin pysyy jatkossakin aina siistinä.

 1. Järjestä kaapit ja laatikot:

  Aloita keittiön siivoaminen ja järjestely tyhjentämällä kaikki kaapit ja laatikot. Heitä pois vanhentuneet elintarvikkeet ja lajittele tavarat kategorioittain. Käytä säilytysratkaisuja, kuten laatikoiden sisälle laitettavia järjestäjiä pitääksesi kaiken järjestyksessä.
 2. Älä kasaa tiskejä altaaseen:

  Pidä tiskiallas siistinä ja tyhjänä asettamalla likaiset astiat suoraan astianpesukoneeseen tai pesemällä ne heti käytön jälkeen. Käytä tiskiallasta vain tiskaamiseen, äläkä säilytä siinä likaisia astioita tai muita esineitä.
 3. Käytä säilytyspurkkeja:

  Säilytä ruoka-aineet ja mausteet kätevissä säilytyspurkeissa. Ne pitävät ruoat tuoreina ja helposti saatavilla. Lisäksi ne tekevät keittiöstäsi siistin ja tyylikkään näköisen. Kauniit purkit sopivat vaikka avohyllyyn tai lasiovien taakse toisin kuin alkuperäiset räikeät pakkaukset.
 4. Organisoi ruoanlaittovälineet:

  Käytä keittiön seinälle asennettavia koukkuja tai vetolaatikkoon sijoitettavia järjestäjiä pitääksesi ruoanlaittovälineet järjestyksessä. Näin sinun ei tarvitse kaivella laatikoita etsiessäsi oikeaa välinettä.
 5. Pidä pinnat puhtaina:

  Puhdista keittiön työtasot ja kaappien ovet säännöllisesti estääksesi lian ja rasvan kertymisen. Käytä sopivia puhdistusaineita ja pyyhi pinnat kuiviksi, ja ne säilyvät hyvässä kunnossa pitkään.
 6. Hyödynnä seinätilaa:

  Jos keittiössäsi on rajallisesti tilaa, hyödynnä säilytykseen myös seinätilaa. Asenna hyllyjä, koukkuja ja tangot seinille, jotta voit säilyttää keittiövälineitä ja tarvikkeita helposti saatavilla.
 7. Järjestä ruokakaapit oikein:

  Järjestä ruokakaapit niin, että usein käytetyt ruoat ja välineet ovat helposti löydettävissä. Käytä tarvittaessa säilytysjärjestelmiä, kuten kori- tai hyllyratkaisuja, pitääksesi kaiken järjestyksessä.
 8. Puhdista säännöllisesti jääkaappi:

  Tarkista ja puhdista jääkaappi säännöllisesti. Poista vanhentuneet elintarvikkeet ja pyyhi hyllyt ja laatikot puhtaiksi. Näin varmistat, että jääkaappisi pysyy siistinä ja tuotteet säilyvät tuoreina pidempään.
 9. Vältä turhaa roinaa:

  Karsi keittiöstäsi kaikki tarpeettomat esineet ja välineet. Säilytä vain ne, joita todella käytät. Näin vältät sotkun ja luot tilaa keittiössäsi. Mieti käydessäsi tavaroita läpi, tarvitsetko niitä todella vai et. Jos epäröit, heitä esine pois.
 10. Käytä oikeita säilytysratkaisuja:

  Investoi laadukkaisiin ja käytännöllisiin säilytysratkaisuihin. Hyvät säilytysratkaisut tekevät kodinhoitoprosessista helpompaa ja pitävät keittiösi siistinä ja toimivana. Voit pyytää apua huonekalu- tai keittiöliikkeen suunnittelijalta.

Näiden nerokkaiden kodinhoitovinkkien avulla voit pitää keittiösi aina siistinä ja tyylikkäänä. Järjestä kaapit ja laatikot, hyödynnä säilytysratkaisuja, pidä pinnat puhtaina ja vältä turhaa roinaa. Näin voit nauttia toimivasta ja kauniista keittiöstä, joka houkuttelee kaikkia perheenjäseniä viettämään aikaa yhdessä.

Jaa nerokkaat vinkit keittiön siistinä pitämiseen kavereillekin!