Orkideat ovat ihania kukkia, mutta kun kukat putoavat saatat joutua odottamaan seuraavaa kukkimista ties kuinka pitkään tai sitä ei vaan koskaan tule. Senpä vuoksi kokeile näitä ohjeita, joilla saat orkideasi kukkimaan yhä uudelleen ja uudelleen.

Näin saat orkidean kukkimaan uudelleen:

  1. Aseta orkidea lähelle ikkunaa, jotta se saa paljon auringona valoa.
  2. Kastele orkidea kerran viikossa. Paras tapa kastella on niin, että upotat sen ruukun veteen 30 minuutiksi, jotta se voi imeä vettä itseensä. Tai kastelemalla ruukun reunoilta. Älä jätä vettä lillumaan lautaselle, vaan tyhjennä se kastelun jälkeen.
  3. Älä koskaan kastele perinteisellä tavalla kaatamalla vettä suoraan kasville. Orkidea kuolee, jos kastelet sen lehtiä.
  4. Lannoita orkidea kaksi kertaa vuodessa myöhään syksyllä ja kevään kynnyksellä.
  5. Valmista valkosipulista orkideoillesi oikea taika juoma: laita 2 litran vesipulloon 4 kpl pilkottuja valkosipulinkynsiä. Täytä sitten vedellä. Anna levätä pimeässä vähintään 24 tuntia. Suodata valkosipulivesi ennen kastelua. Kastele orkideaa vuorotellen valkosipulivedellä ja tavallisella vedellä.
  6. Kun kukinta on loppunut, leikkaa puolet varresta.
  7. Puhdista lehdet 70ml veden ja maidon seoksella. Maidon maitoproteiinit estävät sieniä kasvamasta lehdille. Pyyhi lehdet vanulapulla, joka on kasteltu maitovesiseoksella.
  8. 2 vuoden välein tulisi vaihtaa ruukkuun uudet mullat. Käytä vain orkidealla tarkoitettua multaa. Leikkaa samalla kuivuneet juuret.
  9. Nauti kukkaloistosta ympäri vuoden!

Katso vielä videolta ohjeet vaihe vaiheelta!

Lähde: Youtube / Il Rifugio Perfetto

Kuva: Pixabay

Jaa ohjeet orkidean kukkia rakastaville ystävillesi!