Olut on monien miesten sekä naisten lempi alkoholijuoma, jonka vuoksi sen hinnan kallistuminen voi herättää suuria tunteita.

Tiesitkö että oluesta saattaa tulevaisuudessa joutua maksamaan huomattavasti enemmän?

Näin väittää ainakin tutkija, joka julkaisi raportin Nature Plans -sivustolla, The Guardian uutisoi.

Mutta miksi…?

Cold Cup of Beer

Juotko olutta ystävien kanssa tai juhlien aikana? Tässä tapauksessa lompakkosi saattaa joutua tulevaisuudessa koville – tai niin osa tutkijoista ainakin väittää.

Tutkimuksen mukaan oluen hinta saattaa tuplaantua lähitulevaisuudessa.

Cereals collection

Tässä syy oluen hinnan kallistumiselle

Maapallomme kohtaa tutkimuksen mukaan tulevaisuudessa äärimmäisiä sääolosuhteita jotka tuhoavat viljasatoja. Hyviä esimerkkejä tällaisista olosuhteista ovat äärimmäinen kuivuus tai kuumat ajanjaksot.

Tutkijat uskovat että tämä vaikuttaa myös oluen hintaan – jonka seurauksena sen hinta kallistuu. Tutkimuksessa käytettiin esimerkkinä puolta litraa olutta Irlannissa. Tänä päivänä se maksaa noin 2 euroa – ja tulevaisuudessa hinta voi nousta 4 euroon. Hinnan kallistuminen vaikuttaa erityisesti Puolaan, jossa hintojen uskovaan nousevan jopa 400 prosenttia. Muut perinteisissä olutmaissa, kuten Tshekkeissä ja Belgiassa, hinta nousee pahimmillaan 95-143%.

Suomea ei mainittu tutkimuksessa, mutta Iso-Britannian tutkijoiden mukaan oluen kulutus voi laskea 25% hintojen nousun jälkeen. Tshekeissä ja Belgiassa tutkijoiden arviot liikkuvat noin 33% hujakoilla, The Guardian uutisoi.

mug of beer

Eikö ihmisten olisi aika alkaa pitämään huolta ympäristöstä? Oluen hinnan tuplaantuminen Suomen hinnoilla kuulostaa karmivalta ajatukselta!

Jaa uutinen Facebookissa, jos pidät oluesta.

Lähde: TheGuardian.com