EU:n pakotteet veivät venäläisiltä monet tutut ja turvallisina pidetyt elintarvikkeet kauppojen hyllyiltä. Monet venäläiskuluttajat ovat jääneet kaipaamaan mm. suomalaisia ja ruotsalaisia maitotuotteita.

Venäläiset elintarviketuottajat ovat tarttuneet tilaisuuteen ja tarjoavat venäläiskuluttajille nyt sitä mitä he tuntuvat haluavan: Pohjoismaisuutta huokuviin pakkauksiin paketoituja maitotuotteita.

Ilta-Sanomat keräsi juttuunsa kuvia Venäjällä myytävistä ja siellä valmistetuista elintarvikepakkauksista, jotka näyttävät erehdyttävästi siltä kuin ne olisi tuotettu Suomessa tai Ruotsissa. Jotkin tuotteet ovat kuin ilmettyjä kopioita poisvedetyistä tuotteista – esimerkiksi Baba Valja -niminen voipakkaus on kuin kopio Valion voipakkauksesta. Vain paketissa esiintyvä rouva vaikuttaa vanhemmalta.

Jutun mukaan mm. ä- ja ö-kirjaimet ovat lisääntyneet tuntuvasti venäläisten voipakkauksissa. Eräässä juustopakkauksessa myös komeilee aito Suomen lippu ja pohjoismaisuutta huokuva korpimaisema. Myös Saksaan viittaavia nimiä kuten ”Danke Anke” löytyy juustohyllyltä.

Katso kuvat Ilta-Sanomien jutusta.

Katso myös: Venäläisherkkuja

Lähde: Ilta-Sanomat
Kuva: Bff


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia