Päivätissuttelu on yleistä kesällä. Terassille on mukava mennä ottamaan parit juomat, ja grillatessakin tulee juotua muutama tölkki keskiolutta. Alkoholia kuluu lämpimien kelien aikaan yllättävän suuria määriä. Tässä viisi yllättävää vaaraa jotka liittyvät päivätissutteluun.

 

1. Siitä voi tulla tapa

  • Monille – enenevässä määrin myös naisille – on tullut tapa nähdä kavereita työpäivän jälkeen terassilla tai ravintolassa viinilasien ääressä. Joskus tällaisten tapaamisten yhteydessä saattaa tulla juoneeksi lähes huomaamattaan jopa enemmän alkoholia kuin lauantai-iltana baarissa.

 

2. Nestehukka voi yllättää

  • Varsinkin lomamatkoilla ajatus drinkeistä uima-altaalla voi houkutella. Varsinkin drinkit voivat kuitenkin aiheuttaa nestehukkaa, koska alkoholi alentaa kehon kalium- ja magnesiumtasoja. Pidä siis huoli että ainakin juot vettä alkoholin lisäksi.

 

3. Juot todennäköisesti paljon enemmän kuin oletatkaan

  • Päiväsaikaan sinulla on todennäköisesti enemmän aikaa tissutella, joten todennäköisesti myös juot enemmän alkoholia kuin  ehkä baari-iltana ehtisitkään. Alkoholinkulutuksesi saattaa suorastaan räjähtää käsiin viikonloppufestivaaleilla tai muissa koko päivän kestävissä juhlissa. Aseta siis selkeä raja päivittäiselle juomisellesi, pidä kirjaa ja pysy tavoitteessasi. Muista myös syödä, koska syöminen hidastaa alkoholin imeytymistä verenkiertoosi.

 

4. Tissuttelu voi johtaa ihon palamiseen ja ihosyöpäriskin kasvamiseen

  • Tuoreen tutkimuksen mukaan vain yhdenkin alkoholipitoisen juoman nauttiminen päivässä lisää melanoomariskiä jopa 20 %:lla. Tämä saattaa johtua siitä, että alkoholi muuttuu verenkierrossa asetaldehydiksi, aineeksi joka voi tehdä ihon herkemmäksi UV-säteille. Alkoholin nauttiminen altistaa palamiselle myös siksi, että alkoholia nautitaan usein terassilla kevyesti pukeutuneena.

 

5. Olet alttiimpi onnettomuuksille

  • Erityisesti naisten määrä ensiapuklinikalla on kasvanut. Naisten alkoholinkäytön lisääntymisellä on selkeä yhteys ilmiöön: Ulkona juodut alkoholijuomat heikentävät havainnointikykyä ja hienomotoriikkaa, mikä voi johtaa vahinkoihin esimerkiksi grillijuhlissa kuuman grillin tai terävien veisten kanssa.

 

Lähde: Womens Health Mag

Kuva: cyclonebill

 

Henri Isometsä / Herkkusuu uutiset

Kommentit

kommenttia