Kesällä suomalaiset tykkäävät syödä välillä myös vähän kevyemmin ja mikäs sen parempaa ja ravitsevampaa ruokaa olisikaan kuin kala. Hirmuhelteet voivat kuitenkin saada kalan pilaantumaan niin nopeasti, että muutamia seikkoja olisi hyvä ottaa huomioon.

Ensinnäkin tuorettakaan kalaa ei olisi hyvä säilyttää jääkaapissa paljoa vuorokautta kauempaa. Parhaan ja tuoreimman lopputuloksen saat kun ostat kalan aikaisintaan edellisenä päivänä ennen sen valmistusta. Tuoretta kalaa ei tämän takia pysty ostamaan varastoon.

Jos syystä tai toisesta tuoreen kalan syöminen ei tule kyseeseen on onneksi olemassa muitakin vaihtoehtoja. Pakastealtaasta löytyy myös monipuolisesti erilaisia tuotteita moneen makuun. Sitä valmistettaessa on kuitenkin otettava huomioon oikeanlainen sulatus. Jos kalan laittaa sulamaan lämpimään vesihauteeseen voi se alkaa kypsyä pinnalta kun sisältä se on vielä jäässä.

Siksi pakastekalaa tulisi sulattaa jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Jos kala täytyy sulattaa vielä nopeammin kannattaa se laittaa viileään vesihauteeseen.

Jaa vinkit kalan ystävälle!