Kauden herkullisin hedelmä ehkäisee lukuisia terveysongelmia.

Vesimeloni on herkullinen hedelmä, mutta myös todellinen ravintoaineiden tehopakkaus. Nauttimalla vesimelonia tarjoat elimistöllesi tärkeitä antioksidantteja ja aminohappoja, jotka ehkäisevät sairauksia ja ylläpitävät elimistön hyvinvointia.

Homemade watermelon ice pops with melon slices against rustic wood background

Lue alta vesimelonin terveydelliset vaikutukset:

1. Vesimeloni sisältää runsaasti Lykopeenia, joka on tehokas antioksidantti

Lykopeeni on erittäin tärkeä antioksidantti, jota suomalaiset saavat valitettavan vähän ruokavaliostaan. Lykopeenin vaikutuksia elimistöön on tutkittu laajasti ja sen tiedetään esimerkiksi ehkäisevän sydän- ja verisuonitauteja, muistin heikkenemistä, sekä silmänpohjan rappeumaa. Lisäksi lykopeenin tunnetaan hidastavan ihon vanhenemista ja auttavan ihoa suojautumaan UV- säteilyä vastaan. Lykopeenia käytetään myös lääketieteessä syöpäpotilaiden hoidossa sekä laajasti ravintolisänä.

2. Vesimeloni voi ehkäistä lihaskipuja

Vesimeloni sisältää Siruliini- aminohappoa, jota on vaikea saada muista ruoka-aineista. Sitrulliini on tärkeä välituote aineenvaihduntakierrossa, jonka avulla elimistö poistaa ammoniakkia. Siruliini ja vesimelonin sisältämä magnesium ehkäisevät lihaskipua, joten nauti pala tätä herkkua ennen seuraavaa treenikertaa.

3. Voit syödä vesimelonin kuorta

Et luultavasti tiennyt, että vesimelonin kuori on täysin syömäkelpoista. Suurin osa heittää vesimelonin kuoret roskiin, vaikka niitäkin voi hyödyntää. Vesimelonin kuoret tuovat raikkautta ja makua esimerkiksi drinkkeihin tai veteen. Ne sisältävät myös Sitrulliini- aminohappoa.

4. Vesimelonin siemenet ovat syötäviä – jopa terveellisiä

Vaikka monet välttävät vesimelonin siemeniä, niiden syöminen ei aiheuta haittaa – päinvastoin. Ne sisältävät rautaa, sinkkiä, proteiinia ja kuitua. Älä siis seuraavalla kerralla huolehdi siementen poistamisesta, vaan nauti tästä raikkaasta hedelmästä kokonaan.

5. Vesimeloni voi olla avuksi erektiohäiriössä

Vesimelonin sisältämä L-arginiini on aminohappo, jolla tiedetään olevan positiivinen vaikutus erektiohäiriöihin. Lisäravinteena sitä käytetään suorituskyvyn parantamiseksi ja aineenvaihdunnan vilkastuttamiseksi joka voi edesauttaa verenkiertoa lisääntymiselimistössä.

6. Se on ravintoarvoiltaan rikas

Vesimeloni voi sisältää jopa 91% vettä, joten se ylläpitää laihduttajalle tärkeää nestetasapainoa. Tämän lisäksi vesimeloni sisältää tärkeitä ravintoaineita, kuten C-, B6- ja A-vitamiinia, magnesiumia ja kaliumia.