Kokosimme muutamia yleisiä vinkkejä, joiden avulla voit löytää suppilovahveroita jopa lähimetsästäsi!

Suppilovahveroiden löytäminen voi olla hauskaa ja palkitsevaa, mutta se vaatii kaikkien muiden asioiden tapaan hieman taitoa ja tietoa. Tässä on joitakin vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua löytämään suppilovahveroita:

  1. Oikea paikka ja aika: Suppilovahverot kasvavat yleensä havumetsissä, erityisesti kuusien ja mäntyjen lähellä. Parhaat ajat suppilovahveroiden keräämiseen ovat yleensä syyskuusta aina lumen tuloon asti.
  2. Sammaleiset kalliot ja rinteet: Omien havaintojeni mukaan suppilovahverot kasvavat parhaiten varjoisissa paikoissa, usein kallionkielekkeiden juurella ja niiden läheisyydessä.
  3. Sammal ja kosteus: Kun olet metsässä, kiinnitä huomiota ympäristöön. Etsi paikkoja, joissa maaperä on kosteaa ja pehmeää. Suppilovahverot voivat piiloutua lehtien, neulanlehtien ja muiden kasvien alle.
  4. Viihtyvät usein ryhmissä: Suppilovahverot voivat kasvaa yksin tai pienissä ryhmissä. Ne ovat usein suppilomaisia ja oranssinruskeita, ja niiden reuna voi olla kiertynyt ylöspäin.
  5. Tutki samat paikat uudelleen: Jos löydät suppilovahveroita tietyltä alueelta, on hyvä ajatus palata samaan paikkaan vuosittain. Jo muutaman viikon jälkeen tilalle voi kasvaa suuri määrä uusia sieniä.
Oheisen kuvan kuusikkoon kannattaa lähteä etsimään suppilovahveroita.

Muuta huomioitavaa:

  1. Tunnista varmasti: Opettele tunnistamaan suppilovahverot ja vältä epävarmoja lajeja.
  2. Älä roskaa: Tyhjät muovipullot tai tölkit sekä eväiden jätteet tulee kantaa pois.
  3. Ota mukaan kori ja sieniveitsi: Sieniveitsellä suppilovahveroiden kannat saa kätevästi pois jo metsässä (tämä vähentää roskan määrää huomattavasti, kun multaiset kannat eivät likaa muita suppilovahveroita korissa)

Unohdimmeko jotain tärkeää? Jaa uutinen ja vinkkaa nämä ystävällesi!