Porkkanamehun sisältämät ravintoaineet ja vitamiinit tukevat terveyttä ja vastustuskykyä. Ota porkkanamehu päivittäiseen käyttöön. Parhaan tehon saat, kun teet itse porkkanamehua mehulingolla. Myös kaupoista saa porkkanamehutiivistettä. Jos pelkkä porkkanamehu ei maistu sellaisenaan, voit maustaa sitä esimerkiksi appelsiinimehulla.

Porkkanamehulla on suotuisia vaikutuksia terveyteesi

Lasillisesta porkkanamehua saat muun muassa päivän tarpeen kaliumia, sekä runsaasti C- ja K-vitamiineja. A-vitamiinia lasillisessa on yli tuplat päivän tarpeesta. Porkkanoissa on runsaasti beetakaroteenia ja karotenoidia, joka on tunnettu antioksidantti. Molemmat ainesosat edistävät muun muassa solujen uusiutumista ja näin ollen auttaa ehkäisemään ihon vanhentumista. Lisäksi porkkanamehun sisältämät luteiini ja zeaksantiini ovat tehokkaita antioksidantteja, jotka auttavat ehkäisemään tulehduksia.

Porkkanamehussa olevat ravintoaineet ja antioksidantit voivat vähentää mm. iho-onglemia, sydänsairauksien riskiä, parantaa tulehduksia ja tehostaa aineenvaihduntaa. Lisäksi se auttaa säätelemään verensokeria.

Ota siis tämä terveellinen juoma osaksi päivittäistä rutiiniasi ja jaa vinkki muillekin!

Lähde: Stara.fi

Kuva: Couleur Pixabaystä