Karmiva ruokavalio kerää jälleen suosiota – varmista ettet sinä tai läheisesi kokeile tätä

Psykologi Jordan Peterson on nostattanut kohun – Jordanin mukaan hän ja hänen tyttärensä syövät pelkästään punaista lihaa.

Ravitsemusasiantuntijoiden ja tutkijoiden mukaan ruokavalion seuraukset näkyvät jo viikossa.

Olemme kaikki kuulleet karppauksesta, joka on todella maltillinen verrattuna tähän erikoisruokavalioon. Jordan Petersonin dieetti välttää kaikkia kasviksia ja ruokalista sisältää pelkästään punaista lihaa. Kyllä, pelkkää punaista lihaa.

Ruokavalion lanseerasi kanadalainen psykologi ja elämäntaito-opas, Jordan Peterson, sekä hänen 26-vuotias tytär Mikhaila Peterson. Tyttären mukaan hänen vaivansa katosivat, kun hän alkoi syömään pelkästään punaista lihaa, suolaa ja vettä. Isä puolestaan kertoo että hän on dieetin ansiosta paremmassa kunnossa kuin koskaan aikasemmin, iltasanomat kirjoittaa.

Petersonien mukaan pienetkin poikkeukset aiheuttavat oireita

Jordan kertoo The Atlanticin haastattelussa, ettei hän pystynyt nukkumaan lainkaan 25 päivään juotuaan siideriä. Tässä vaiheessa kannattaa muistaa että valveilla olemisen ennätys on 11 päivää.

Osa ihmisistä on halunnut kokeilla erikoista ruokavaliota. The Telegraphin toimittaja kertoo voineensa loistavasti dieetin aikana ja sen jälkeen. Sen sijaan The Guardianin toimittaja kertoo voineensa kammottavalla tavalla.

Guardianin toimittajan mukaan uupumus oli dieetin pahin yksittäinen tekijä. Toimittaja Adam Gabbatt ei ollut nousta portaita, hän nukahteli jatkuvasti työpaikalla ja matkalla kotiin.

Adam Gabbattin iho ja hiukset muuttuivat rasvaisiksi – samaan aikaan ne myös haisivat lihalle.

– Ei mitään järkeä. Toivottavasti tuo ei lyö läpi Suomessa, THL:n erikoistutkija Susanna Raulio kertoo iltasanomille.

Raulio toteaa etteivät ihmiset saa kaikkia ravintoaineita eläinkunnan tuotteista. Eläinperäinen ruokavalio ei sisällä lainkaan kuituja. Dieetti aiheuttaa nopeasti muun muassa ummetusta ja ripulia, Raulio kertoo.

Ei vitamiineja tai hivenaineita

Vitamiinien puute alkaa näkyä ensimmäisten viikkojen aikana. C-vitamiini tukee sidekudoksia ja suu on ensimmäinen puutostilasta kärsivä alue. Ikenistä tulee löysät ja hampaat heiluvat.

Punainen liha ei sisällä rasvahappoja, joita tarvitaan lukuisiin toimintoihin. Laihtuminen laihtuu yksinkertaisesti siksi että ihminen ei saa tarpeeksi energiaa. Myös suolisto-oireet selittävät nopean laihtumisen.

Oletko sinä kuullut tästä dieetistä? Jaa uutinen Facebookissa, jotta ihmiset muistavat pysyä erossa liikaa lupaavista ”superdieeteistä.” 

Lähde: iltasanomat.fi 


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.