Yksittäispakatut mansikat ovat saaneet ihmiset raivon valtaan ja kaikkien on helppo ymmärtää miksi.

Muovi on yksi suurimmista ongelmista, sillä se hajoaa erittäin pieniin osiin, jotka ajautuvat lopulta maaperään ja meriin. Kalat luulevat muovia planktoniksi tai muiksi eläimiksi, jonka vuoksi ne syövät sitä ja lopulta luonnon kiertokulun kautta myös ihmiset syövät myrkyllisiä muoviyhdisteitä.

Suurin osa yrityksistä vähentää jatkuvasti muovin käyttöä pakkauksissa, mutta aina on poikkeuksia, jotka uivat täysin vastavirtaan. Hong Kongissa on alettu myymään yksittäispakattuja mansikoita, joiden hinnaksi on laitettu 20 euroa. Pakatut hedelmät ovat kuitenkin onneksi herättäneet keskustelua ja ihmiset ovat tilanteesta raivoissaan. Kyseiset mansikat ovat niin sanottua premium-luokkaa, jonka vuoksi niiden hinta on korkea. On kuitenkin naurettavaa edes keskustella siitä, olisiko yksi mansikka 20 euron arvoinen.

Monet muut hedelmät on myös pakattu yksittäisinä muoviin, sillä tämä pidentää niiden elinikää kaupan hyllyllä.

Ostaisitko sinä tällaisen tuotteen?

Tämä twiitti tiivistää hyvin ajatuksen, joita tämä tuote meissä herättää:

”Ihmiset näkevät nälkää ympäri maailmaa, mutta Hong Kongissa sijaitseva supermarket myy yksittäisiä mansikoita 20 eurolla”

Rachel Blundy

@rachelblundy
People are starving all over the world but a supermarket in Hong Kong is selling a single strawberry for £17 bit.ly/2ll8hhZ

Lähde: Metro.co.uk