Vaivaako jatkuva näläntunne? Kokeile näitä kahdeksaa niksiä!

 

 

1. Liiku enemmän

Mielekäs liikunta on yksi parhaista tavoista häivyttää näläntunne taka-alalle. Karkeasti ottaen tunti kovaa treeniä lykkää näläntunnetta parilla tunnilla.

 

2. Syö xylitolpurukumia

Purukumin pureskelu kuluttaa noin 11 kilokaloria tunnissa. Se saa myös aivosi uskomaan että syöt jatkuvalla syötöllä jotakin – näin myös näläntunne lykkääntyy.

 

3. Nuku ainakin 8 tuntia yössä

Riittävä uni takaa sen että mahasi ei heti aamusta alkaen vaadi rasvaisia ja hiilihydraattipitoisia roskaruokia. Lukuisten tutkimusten mukaan jatkuvasti liian vähän nukkuvat ihmiset sortuvat muita herkemmin epäterveellisiin ruokiin ja ylensyöntiin.

 

4. Polta ruoantuoksuista kynttilää

Tuoksukynttilät voivat auttaa näläntunteen loitollapitämisessä. Aivot tulkitsevat esimerkiksi omenan tai banaanin tuoksuisen tuoksukynttilän viestittävän että näitä hedelmiä on juuri tullut syötyä.

 

5. Juo vettä

Tutkimusten mukaan vedenjuonti ennen aterioimista alentaa syödyn ruoan määrää. Tämä onkin varsin ymmärrettävää, koska vesi vie vatsassa tilaa siinä missä ruokakin. Toisaalta osa näläntunteesta selittyykin janolla – näin riittävästi vettä juomalla voit poistaa myös osan näläntunteestasi.

 

6. Puuhaile jotain

Mikä tahansa intensiivinen tekeminen auttaa aivojasi ohjaamaan huomion ruoasta jonnekin muualle. Kudo vaikka sukkia, käy kävelyllä tai lue kirjaa.

 

7. Älä stressaa

Stressihormoni kortisoli aiheuttaa taipumusta herkutteluun. Pyri siis vapauttamaan itsesi stressaavista ajatuksista. Liikunta ja muu mielekäs tekeminen auttaa stressin hälventämisessä.

 

8. Älä altista itseäsi ruoalle

Sinun ei kannata oleskella huoneessa jossa muut syövät. Sinun ei myöskään kannata kävellä töihin ruokia pursuavan kauppahallin läpi. Mitä vähemmän altistat itseäsi ruokaärsykkeille, sitä vähemmän tunnet nälkää.

 

 

Katso myös: Lisää ruokaan ja painonhallintaan liittyviä juttuja

Lähde: Wikihow / Iltalehti

Kuva: Jebulon

Kommentit

kommenttia