7 yllättävää syytä, miksi sinun tulisi syödä kukkakaalia

Kasvikset ovat hyväksi terveydelle, mutta osalla niistä on erityisiä ominaisuuksia ja terveyshyötyjä. Kukkakaali on yksi superfoodiksikin laskettava kasvis, jota sinun kannattaisi lisätä ruokavalioon. Lue alta 7 syytä syödä kukkakaalia:

1. Parantaa aivoja ja soluja

Kukkaalissa on fosforia, joka auttaa korjaamaan solukalvoja. Tämä vaikuttaa positiivisesti erityisesti aivoihin ja soluihin.

Sen lisäksi kukkakaalissa on kaliumia ja B6-vitamiinia, jotka tukevat aivojen välittäjäaineiden toimintaa.

Kukkakaalin sisältämät ravintoaineet myös auttavat suojaamaan mm. Alzheimerin ja Parkinsonin taudilta.

2. Ehkäisee korkeaa verenpainetta

Kukkakaalin sisältämät antioksidantit auttavat pienentämään syöpäriskiä sekä riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. 

3. Auttaa vatsavaivoissa

Kaalit yleensä mielletään ilmavaivoja lisääviksi, mutta kukkakaalista saatava kuitu parantaa ruoansulatuksen ja suoliston toimintaa. Kuitu nopeuttaa myrkkyjen ja kuona-aineiden poistumista elimistöstä, ja samalla se suojaa vatsan limakalvoa. 

4. Ehkäisee diabetesta

Terveellinen ruokavalio on avainasemassa kakkostyypin diabeteksen hoidossa. Sulforafaanilla ja ristikukkaisten kasvisten, kuten kukkakaalin, syönnillä on kuitenkin havaittu erityisen positiivisia vaikutuksia. Sulforafaani parantaa insuliinin vastaanottokykyä. 

5. Hoitaa ihoa

Kukkakaali sisältää omega-rasvahappoja ja antioksidantteja, jotka tunnetusti tekevät hyvää iholle ja mm. ehkäisevät ihon vanhenemisen merkkejä.

6. Suojaa viruksilta ja bakteereilta

Kukkakaali sisältää allisiinia, joka on luonnon oma antibioottinen yhdiste, jota on myös valkosipulissa. Allisiini estää bakteereiden, hiivojen, sienten kasvua ja myös virusten lisääntymistä. 

Allisiinipitoisuus on suurimmillaan raa’assa kukkakaalissa.

7. Suojaa UV-säteilyltä

Kukkakaalin sisältämä sulforafaani auttaa ehkäisemään muun muassa ihon ärsytystä, tulehduksia, ihosyöpää, ihonpunoitusta sekä palovammoja. Se myös voi suojata uv-säteilyltä. Muista kuitenkin aina käyttää aurinkovoidetta oleillessasi auringossa.

Jaa nämä terveyshyödyt myös kavereillesi!


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.