Tiedossa kosteaa juhlintaa?

Tässä muutama toimivaksi todettu tapa ehkäistä krapulaa.

1. Syö rasvaisia ruokia ennen juominkeja

Monet syövät ”mättöruokaa” krapulassa, mutta oikeastaan nämä mättöruoat kannattaisi syödä jo ennen ensimmäistäkään alkoholihörppyä. ”Rasvattu suoli” ehkäisee alkoholin imeytymistä. Myös se että ylipäätään on syönyt jotain auttaa ehkäisemään krapulaa – myös hiilihydraattipitoiset ruoat ehkäisevät tehokkaasti alkoholin imeytymistä.

2. Älä juo kuohuvaa

Mitä vähemmän alkoholi poreilee, sen parempi. Hiilihapotettujen juomien alkoholi imeytyy nopeammin verenkiertoon, jolloin myös krapula iskee rajummin.

3. Juo vettä

Tämä on selkein ja yksi toimivimmista tavoista välttää krapula: Juo vettä. Juo vettä ennen juominkeja, niiden aikana, juomisen välissä ja juominkien jälkeen. Vesi laimentaa alkoholia mahassasi ja hidastaa sen imeytymistä.

4. Älä juo tasoittavia

Alkoholin juominen krapula-aamuna on kuin pikavippi: Se siirtää ongelmaa myöhemmäksi, mutta maksupäivä tulee kyllä – korkojen kera. ”Korjaussarjat” voivat olla myös turmiollisia: Ne voivat johtaa jopa alkoholismiin.

5. Älä juo shotteja. Tai jos juot, pysy kirkkaissa.

Tummat viinat kuten viski ja rommi sisältävät enemmän epäpuhtauksia ja toksiineja kuin kirkkaat viinat. Nämä epäpuhtaudet voivat pahentaa krapulaoireita. Toisaalta: Väriä tai ei – shottien kumoaminen on melko varma tapa saada krapula joka tapauksessa.

6. Kananmuna – loistava krapularuoka

Kananmuna on edukas ja tehokas krapularuoka. Sen sisältämä kysteiini tuhoaa krapulaa aiheuttavia toksiineja kehosta ja sen laadukas proteiini pitää nälän loitolla.

7. Juo Spriteä

Erään tutkimuksen mukaan Sprite on ehkä maailman paras krapulajuoma. Lue lisää täältä.


Toivottavasti näistä vinkeistä on apua välttämään tällaiset aamut:

krapula

Lähde: Kummeli


Katso myös:
Lisää krapulatietoutta
Lisää asiaa alkoholista
Lähde: RealSimple, Cosmopolitan

Kommentit

kommenttia