Dieettejä on moneen lähtöön.

Tässä kuusi oudointa vuosien varrelta:

1. Vettä ja etikkaa

Runoilija Loordi Byron teki tunnetuksi tätä ällöttävää dieettiä 1800-luvun alkupuolella. Dieettiin kuuluivat nimensä mukaisesti veden ja etikan maistelu pitkin päivää. Sivuvaikutuksia olivat oksentelu ja ripuli.

2. Tupakointi

Lucky Strike -tupakkamerkki lanseerasi 1920-luvulla kampanjan, jossa kehotettiin tarttumaan karkkien sijaan tupakkaan. Kampanjassa painotettiin tupakoinnin ruokahalua alentavia – ja sitä kautta laihduttavia – vaikutuksia.

3. Greippidieetti

1930-luvulla Hollywoodissa innostuttiin greipeistä. Dieetin ideana oli että greipit saavat olon kylläiseksi suhteellisen pienellä kalorimäärällä. Greipin hapan koostumus auttaa myös polttamaan rasvaa, mutta toisaalta Hollywoodin tähtien valkoisille hampaille greipin happamuus ei välttämättä tehnyt hyvää. Katso myös: Greippiherkkuja

4. Laihduttavat saippuat

1930-luvulla koettiin myös toinen erikoinen dieetti-ilmiö, nimittäin ”laihduttavat saippuat”. La Mar Reducing Soap ja Fatoff -nimillä myydyt laihdutussaippuat herättivät suuria toiveita naisissa ympäri Yhdysvaltoja, mutta laihdutuslupaukset jäivät mainosmiesten sanahelinäksi.

5. ”Uinuva kaunotar” -dieetti

The Sleeping Beauty -nimellä tunnettu dieetti perustui – nimensä mukaisesti – nukkumiseen. Dieetin ideana on yskinkertaisesti se, että nukkuessa harvoin tulee syötyä mitään. Paras tapa laihtua on siis nukkua mahdollisimman paljon – usein lääkkeidenkin avulla. Mm. Elvis oli yksi tämän dieetin puolestapuhujista.

6. ”Hengittelydieetti”

Tämä dieetti tunnetaan paremmin nimellä Breathitarianism ja Inedia, ja se on kehitetty Intiassa. Dieetti perustuu uskomukselle, että ihminen selviää pelkällä hengittämisellä ja auringonvalolla. Hengittelydieetti lienee jäänyt melko tuntemattomaksi suurelle yleisölle, koska sen äänekkäimmät kannattajat ovat nääntyneet nälkään.


Katso myös:
Lisää painonhallintaan liittyviä juttuja

Lähde: Telegraph

Kommentit

kommenttia