Jääkahvi tarjoaa kaksi etua kerralla: kofeiinin piristävän vaikutuksen ja kylmän juoman virkistävyyden.

Älä siis enää kärvistele, vaan keitä itsellesi jääkahvia! Oheisella Youtube-kanava CHOW:n videolla näytetään miten jääkahvia kannattaa valmistaa. Alla viisi pääpointtia suomennettuna.

1. Yleisin moka

Yleisin moka jääkahvia valmistaessa on käyttää tavallisia jääpaloja, koska sulaessaan ne laimentavat juoman

2. Kahvijääpalat

Kahvia tulee aamuisin keitettyä usein liikaa. Viemäriin kaatamisen sijaan voit kaataa ylimääräiset kahvit jääpalamuottiin, ja jääpalamuotti pakastimeen. Kun kahvijääpalat ovat jäätyneet, voit laittaa ne uudelleensuljettavaan pussiin ja pakastimeen odottamaan käyttöä. Kahvijääpalat eivät laimenna kahvijuomaasi.

3. Makeutus

Jos haluat nauttia kahvijuomasi makeana, sokeri kannattaa lisätä jo siinä vaiheessa kun kahvi on vielä kuumaa ja pannussa.

4. Jäätelökoneen hyödyntäminen

Omistatko jäätelökoneen? Voit käyttää laitteen pakastinkulhoa, joka saattaa olla jo valmiiksi pakastimessa odottamassa käyttöä. Kaada kuuma kahvi kulhoon, ja sinulla on jääkylmää kahvijuomaa – et tarvitse edes jääpaloja! Lisää vain kylmää maitoa ja juoma on valmis!

5. Jääkahvin valmistaminen kahvinkeittimellä

Voit valmistaa jääkahvia myös suoraan kahvinkeittimelläsi. Jos laitat pannuun jääpaloja (kuten videolla kohdassa 1:04), niin huomioi jääpalojen laimentava vaikutus. Keitä siis erittäin vahvaa kahvia – kahvinpurujen kanssa ei kannata säästellä! Voit käyttää myös aiemmin tekemiäsi kahvijääpaloja, jolloin voit keittää normaalivahvuista kahvia. Poista kahvipannu lämpölevyltä heti kun kaikki kahvi on suodattunut pannuun. Loput jäät liukenevat kahviin kun hieman pyörität pannua kädessäsi.

Katso video yllä!

Lähde: CHOW

Katso myös:

Lisää keittiövinkkejä

Lisää kahvijuttuja ja -reseptejä

Lisää juomareseptejä

Lisää kanavalta CHOW


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

kommenttia