Tulviiko puutarhasi omenoista ja et tiedä, mitä niillä tekisit? Ota ehdottomasti sato talteen, sillä tässä jutussa kerromme, mitä kaikkia terveysvaikutuksia omenalla on. ”Omena päivässä pitää lääkärin loitolla” -sanonnassa piilee siis totuuden siemen.

  1. Omenasta on hyötyä painonpudotuksessa. Omena on kuitupitoinen hedelmä, jossa on vähän kaloreita, noin 65 kaloria per keskikokoinen omena. Kuidut täyttävät vatsaa ja tekee olon kylläisemmäksi vaikka energiansaanti jää pieneksi. Omena on siis painonhallitsijan valinta!
  2. Hellii vatsaa. Kuidut tekevät myös erittäin hyvää suolistolle, ja moni suomalainen saa liian vähän kuituja ruokavaliostaan. Omenan kuidut edistävät ruoansulatusta. Omena sisältää myös prebiootteja, jotka tukevat suoliston hyvää bakteerikantaa.
  3. Edistää sydämen ja verisuonien terveyttä. On tehty tutkimuksia, joiden mukaan omenat voivat tukea sydämen ja verisuonten hyvinvointia. Omenoiden kuidut, polyfenolit ja flavonoidit tekevät hyvää terveydelle, niiden antioksidanttisten ominaisuuksien vuoksi. Etenkin runsaasti flavonoideja ruokavaliostaan saavilla on pienentynyt sepelvaltimotautien riski.
  4. Tekee hyvää aivoille. Omena sisältää kversetiini-flavonoideja, joiden on tutkittu suojaavan aivoja ikääntymiseltä ja Alzheimerin taudilta.
  5. Tukee vastustuskykyä. Vitamiinit kuten C-vitamiini auttaa pysymään terveenä ja nopeuttaa flunssasta paranemista. Yhdessä keskikokoisessa omenassa kuorineen syötynä on 12,9 mg C-vitamiinia. Omena ei ole hedelmistä kaikista vitamiinipitoisin, mutta päihittää monet muut hedelmät kuten persikat ja päärynät.

Jaa omenan terveyshyödyt kavereillesi somessa!