Ethän sinä toimi näin?

Vältä näitä virheitä teflonpannun kanssa:

1. Paistaminen liian kuumalla liedellä

Äärimmäisen kuumia lämpötiloja kannattaa välttää, koska teflonpinnoite voi alkaa halkeilla tai irrota. Pinnoitteesta voi myös haihtua tai imeytyä ruokaan epäterveellisiä yhdisteitä – tämä voi olla ongelma erityisesti vanhempien teflontuotteiden kohdalla.

2. Öljyämisen laiminlyöminen

Luulitko että vain valurautapannu tarvitsee öljyämistä? Väärin! Myös teflonpannu säilyy hyvänä pidempään kun sitä öljyää silloin tällöin. Katso ohje täältä.

3. Metallisten esineiden käyttäminen

Älä tuo metallisia esineitä lähellekään teflonpannua. Metalliset veitset ja lastat naarmuttavat teflonpintaa ja voivat saada palasia irtoamaan siitä. Naarmuuntunut teflonpannu kannattaa vaihtaa, koska ruokaan imeytyessään teflon on varsin epäterveellistä. Käytä siis vain puisia tai muovisia lastoja teflonpannua käyttäessäsi.

4. Peseminen tiskikoneessa

Vaikka monien teflonpannujen luvataankin kestävän hyvin tiskikonepesua, niin se ei välttämättä kannata. Tiskikoneessa teflonpannu altistuu erittäin korkeille lämpötiloille ja voimakkaille pesuaineille. Teflonpannu säilyy pidempään hyvänä kun sen pesee jokaisen käyttökerran jälkeen käsin.

Katso myös:

Valurautapannuvinkkejä

Lisää keittiöniksejä

Lähde: TheKitchn