13 niksiä, joiden jälkeen et varmasti heitä kahvinporoja roskiin

Poimi tästä parhaat vinkit talteen, ennen kuin heität kahvinporosi roskiin.

1. Tee itsellesi kuorintavoide!

Asioita on aina mukava valmistaa itse, mikäli siihen löytyy mahdollisuus. Tämän kuorintavoiteen avulla koko kehosi pysyy pehmeänä, sileänä sekä tuoksuu hyvältä.

Tässä resepti: sekoita 3 dl karkeaa merisuolaa, 2 dl kuivattuja kahvinporoja ja 2 dl oliivi- tai rypsiöljyä keskenään. Tästä lisäohjeita.

2. Valmista tuoksupallo

Tarvitset vain hieman kahvinporoja ja sukkahousut tai sukat. Laita kahvinporot sukkaan ja sido huolellisesti. Ripusta tuoksupallo tämän jälkeen kotiisi tai vaikkapa autoosi.

3. Pääset eroon puutarhasi tuholaisista

Ripottele kahvinporoja puutarhaasi ja espanjansiruetanat eli ”tappajaetanat” pysyvät loitolla, sillä ne eivät siedä happamia kahvinporoja.

4. Tuplaa satosi

Tietyt kasvit pitävät kahvinporoista, jotka karkottavat myös hyönteiset. Istuta porkkanat ja retiisit kahvinporojen kanssa, jonka seurauksena ne kasvavat nopeammin ja myöskään hyönteiset eivät pääse tuhoamaan niitä.

5. Houkuttele kastematoja puutarhaasi

Kastemadot pitävät puutarhasi hyvässä kunnossa ja mullan ilmavana. Houkuttele kastematoja kahviporojen avulla, sillä ne rakastavat sitä!

6. Tehosta kompostisi toimintaa

Komposti toimii huomattavasti paremmin, kun siinä on tarpeeksi typpeä. Kahvinporot sisältävät runsaasti typpeä, joten viskaa ne roskiksen sijasta kompostiin.

7. Putsaa tahrat paistinpannuista, kattiloista ja hellasta

Kahvinporot irrottavat likaa tehokkaasti. Ota rätti ja kahvinporoja, jonka jälkeen hiero tahrat pois. Vältä teflonipannujen ja muiden herkkien välineiden pesemistä kahvinporoilla.

8. Pese käsistäsi pois valkosipulin haju

Valkosipulin, kalan ja sipulin haju jää usein pitkäksi aikaa käsiin. Hiero kahvinporoja, kun haluat päästä hajusta eroon mahdollisimman nopeasti.

9. Laita kahvinporoja marinadiin

Kahvinporot tekevät lihasta mureampaa ja antavat sille hieman savunmaukua.

10. Pidä naapurin kissa loitolla

Onko naapurissasi asuvalla kissalla tapana tulla puutarhaasi ja pissailla ympäriinsä? Levitä puutarhaasi kahvinporoja ja appelsiininkuoria niin kissat pysyvät loitolla!

11. Lopeta nuuskaaminen

Kahvinporot auttavat nuuskaamisen lopettamisessa. Leivo kahvinporoista pallo ja laita ne ylähuuleesi, jotta vältyt ”tyhjältä” tunteelta ja huijaat aivojasi.

12. Muuta puiset huonekalut vanhan näköisiksi

Haluatko puisiin kaluisteisiin vanhemman lookin? Hiero niitä kahvinporoilla ja pese ne sen jälkeen vedellä. Lopputuloksena väri muuttuu ja sinulla on ”antiikkikalusteita.”

13. Vältä tummia silmänalusia

Levitä kahvinporoja silmänalusiin.

Lähde: newsner.com


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.