Tiesitkö tämän Fazerin ”Da Capo” -suklaan nimestä – klassikkotuotteella on pitkä historia

Fazerin valmistama Da Capo -suklaa on jo yli 100 vuotta vanha tuote.

Da Capo on saanut nimensä musiikkitermistä ”Da Capo”, joka tarkoittaa ”alusta uudelleen” eli kirjaimellisesi sitä, kuinka tuote valmistetaan.

Da Capo sai alkunsa, kun laadunvalvonnassa virheelliseksi todetut liköörikonvehdit haluttiin hyödyntää, eikä heittää hukkaan. Liköörikonvehdit sulatettiin ja seokseen lorautettiin hieman Rhum Martiniqueta, koska se sai liköörin maistumaan tasaisemmalta. Da Capo -suklaat sisältävät vieläkin Rhum Martiniqueta, tosin erittäin minimaalisen määrän.

Fazer kuvailee tuotettaan seuraavasti:

”Da Capo tuli markkinoille 1916 ja vuoteen 1939 asti sitä myytiin paperipäällysteisenä konvehtikaramellina. Suklaapatukkana Da Capo on ollut myynnissä vuodesta 1949 lähtien. Vuonna 1957 se palasi jälleen markkinoille myös kääreellisenä konvehtina. Konvehdit olivat välillä poissa markkinoilta mutta nykyään niitä myydään jouluisin sekä Travel-valikoimassa.

Da Capo -patukalla on vankka kannattajakuntansa: Da Capo -patukoita myydään noin 6 miljoonaa kappaletta vuodessa. Monille suomalaisille Da Capo on tuttu maku lapsuudesta ja se muistuttaa ajasta jolloin erilaisia herkkuja oli vähemmän tai niitä ei saanut niin usein. Pieni koko ja tumma suklaa pitävät Da Capo -patukan tänä päivänäkin ajan hengessä. Da Capo on pieni herkku päivän piristykseksi!”

Lähde: Fazer.fi


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.