Aina välillä tietyt trendit saavat ihmiset tyhjentämään kauppojen hyllyt

Tällä viikolla vietetään kansallista tomaattiviikkoa, joten tämä resepti on enemmän kuin ajankohtainen. Toki näin hyvästä reseptistä pitäisi varoittaa kauppiaita, etteivät kauppojen hyllyt pääse täysin tyhjentymään.

Alunperin tämä huippukokki Henri Alenin resepti on peräisin jo vuodelta 2014, jolloin siitä twiittailtiin ahkerasti. Reseptissä mainittiin Muttin tomaattikastike, joten se tyhjeni kauppojen hyllyiltä niin nopeasti, että hitaammat jäivät nuolemaan näppejään.

Näitä tarvitset:

1 tölkki tomaattimurskaa (esim. Mutti)

1 pieni sipuli

2 valkosipulin kynttä

0,6 dl oliiviöljyä

2 dl vettä

½ tl sokeria

suolaa ja mustapippuria

Näin valmistat:

Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä öljyssä. Rakennat makeuden.

Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 min. Makeutuu lisää sen jälkeen loppu murska ja vettä 2 desilitraa. Hauduta sekoittaen.

Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 min, ja lisää mahd. punaviini. Eli tuo happamuus kastikkeeseen. Sekoita koko ajan.

Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta. Mausta rohkeasti.

Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5 dl parasta neitsytoliiviöljyä mitä saat. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.

Sekoita kastike esimerkiksi keitetyn spagetin joukkoon heti, kun pasta on valutettu. Siis heti. Ei päälle, vaan sekaisin!

Jaa tämä resepti niille ketkä pitävät hyvästä tomaattikastikkeesta!

Lähde: MTVuutiset / Kuva: Unsplash