Yökerhoissa sattuu valitettavan usein tilanteita, joissa asiakkaan juomaan on laitettu jotain, mikä ei sinne missään nimessä kuulu.

Yökerhoissa käytetään tyrmäystippoja, jonka jälkeen ihmisille on helppo tehdä kamalia asioita. Tyrmäystippojen avulla varkaat saavat muun muassa varastettua ihmisen tavarat ja pahimmassa tapauksessa tilanne voi johtaa jopa raiskaukseen. Suurimpana ongelmana on se, että tyrmäystippoja ei tarvita paljon ja aine on myöskin näkymätöntä, jonka vuoksi sitä ei erota omasta juomasta.

Hyvänä nyrkkisääntönä voisi pitää sitä, että omaa ja kaverin juomaa kannattaa aina pitää silmällä, mikäli täytyy käydä esimerkiksi vessassa tai tupakalla.

Erityisesti naisia koskevaan ongelmaan on kuitenkin kehitetty nerokas ratkaisu, joka ehkäisee näitä pelottavia tilanteita. Neljä opiskelijaa Pohjois-Carolinan yliopistosta kehittivät kynsilakan, joka vaihtaa väriään, mikäli se tunnistaa juomassa olevat huumausaineet.

Kynsilakan nimi on ”Undercover Colors.” Juomaa ei tulisi missään nimessä juoda, mikäli kynsilakka vaihtaa väriään, sillä väri ei muutu tavallisesta alkoholista vaan siihen lisätystä huumausaineesta.

1

Kuva: Facebook / Undercolors

Opiskelijat kehittivät myös värittömän kynsilakan, jonka seurauksena miehet voivat myös suojella itseään. Kynsilakka ei vielä tunnista kaikkia lääke- ja huumausaineita, mutta sen kehitys jatkuu edelleen. Tavoitteena on, että se tunnistaisi kaikki yleisimmät asiakkaan huumaustarkoitukseen käytetyt aineet.

2

Kuva: Facebook / Undercolors

Emme voi muuta kuin kiittää näitä nuoria opiskelijoita tämän nerokkaan tuotteen kehittämisestä. Huolehtikaa ystävistänne ja sopikaa jo ennen yökerhoon menoa, että tulette pitämään silmällä toistenne juomia.

3

Kuva: Facebook / Undercolors

Jaa uutinen rakkaalle ystävällesi, joka käy usein yökerhoissa!

Lähde: Facebook / Undercover Colors

Kommentit

kommenttia