Spontaanit kännireissut pitävät sisällään usein parhaat tarinat.

Kaikki asiat eivät aina suju suunnitelmien mukaisesti, varsinkin silloin kun peliin astuu alkoholi. Pari bisseä johtaa seuraavaan bisseen, jonka jälkeen tilanne on lähtenyt jo täysin kontrollista.

Tässä tavallinen ”lähdetään yhdelle” -reissu, jonka moni on varmasti kokenut:

1. Kaveri soittaa ja kysyy yhdelle oluelle…

Mietit, että jos sitä nyt yhden ottaisi… Huomenna pitää herätä aikaisin töihin, joten illan pitää todella jäädä siihen yhteen. Myös rahatilanne on hieman kyseenalainen ja kalliit oluet eivät mahdu budjettiin. Vaimokin juuri sanoi, että pitää säästää rahaa…

2. Tapaatte pubissa ja otatte yhdet oluet.

Sanot kaverillesi: ”hitsi tää kylmä keppana maistuu kyllä hyvältä” Kaverisi vastaa: ”Jep niinhän se tekee… Pitäisikö ottaa toiset?”

3. Kriittinen vaihe: lupasit itsellesi, että juot vain YHDEN, mutta kun tekee mieli toista.

Päätät pohdiskelun jälkeen napata toisen bissen, sillä ei tippa tapa ja mitä väliä juoko kaksi vai yhden bissen, jos ilta kuitenkin loppuu siihen. Laitat vaimollesi viestin, että teillä on tärkeä keskusteluaihe kesken ja et viitsi jättää ystävääsi yksin baariin.

4. Baarissa alkaa soimaan nostalginen kappale.

Muistelette vanhoja aikoja, kujeita ja naisia. Mietitte, kuinka elämä on nykyään niin tasapaksua, eikä koskaan tapahdu mitään erityistä. Päätätte napata sen kunniaksi vielä yhdet bisset, jonka jälkeen lupaatte lähteä kotiin. Kello on jo 22:00 ja aamulla pitää olla töissä.

5. Kolmen tuopin taika tekee tehtävänsä.

”Ollaan juotu jo kolmet, jos sitä yhdet vielä nappais, kun ei se krapula tule vielä kolmesta tai neljästä. Tuo uusi makuolut on aika kiinnostava, kokeillaanko?” Päätätte tämän seurauksena maistaa vähän vahvempaa pienpanimosta tullutta olutta.

6. Hyvänolontunne on vallannut kehosi ja et halua päättää iltaa tähän.

”Hemmetti, kyllä me tänään lähetään radalle. Kyllä mä yhden työpäivän kestän krapulaisena. Vaimokin on jo nukkumassa, joten ei tarvitse pelätä vihaisia puheluita.”

7. Menette pankkiautomaatin kautta paikalliseen menomestaan.

Huomaat, että tililläsi ei ole paljoa rahaa, ajattelet kuitenkin, että tällaisia iltoja tulee harvoin vastaan ja nyt täytyy nauttia. On arkipäivä, joten ette odota mitään kummallista koko illalta. Tärkeintä on, että pidätte hauskaa ja muistelette vanhoja hyviä aikoja.

8. Peliin astuvat shotit

Molemmilla 5-6 tuoppia alla, jonka seurauksena tekee mieli jotain väkevää. Pari shottia naamaan ja tanssijalkakin alkaa jo vipattamaan. Tanssilattialla on myös pari ihan menevän näköistä naista, joille menette juttelemaan heille, koska kaverisi on sinkku.

9. Kello on 1:00 yöllä ja muistat jälleen, että voi ei aamulla olikin töitä.

Sanot kuitenkin itsellesi, että ihan sama nukunko 6,5,4 tai 3 tuntia, sillä aamulla on kuitenkin huono-olo sekä väsymys. Päätät jatkaa juomista, koska onhan tänään erityinen maanantai, joka ei saa päättyä tylsästi. Mietit samalla, että kävihän vaimokin kavereidensa kanssa viime viikolla ulkona, ei sillä oo mitään oikeutta urputtaa. (

10. kello on 3:00 ja kaverisi pussailee tapaamansa naisen kanssa.

Puheesi sammaloi ja menet tokaisemaan kaverille: ”Lähetään nyt snäkggäärriiin kautta kotiin, mulla on aamulla se palaveri.” Kaverisi ottaa toisen naisista mukaan, jonka hän aikoo viedä kotiinsa jatkoille. Tilaat makkarakiskalta lihiksen tuplamunalla, nakilla, kaikilla lisukkeilla ja otat vielä maitopurkin kouraasi. Elämä hymyilee ja tunnet olosi onnelliseksi. Ruoka maistuu niin taivaalliselta, että päätät ottaa vielä toisen samanlaisen.

11. Junat ja bussit eivät kulje, joten päätät ottaa taksin kotiin.

Pääset kotiin kello 4:30 ja lapset heräävät, kun kaadut vaatekomeroon. Vaimo tulee ja katsoo sinua kuin hylättyä katukoiraa. Lapset itkevät ja kertovat nähneensä pahaa unta. Lopputuloksena joudut nukkumaan yösi sohvalla. Ajattelet ennen nukkumaanmenoa, että onhan tässä nyt pari tuntia aikaa nukkua, se riittää varmasti! Vaimokaan ei ollut niin vihainen, mähän ite sanoin, että voin mennä sohvalle, ehkä se halusi mut viereensä… Et päätäkään vielä mennä nukkumaan vaan hiivit makuuhuoneeseen ja pussailet vaimoasi poskelle. Luulet olevasi superseksikäs, mutta näytät todellisuudessa sikalasta karanneelta karjulta. Vaimosi antaa sinun kuulla kunniasi ja menet kiltisti takaisin sohvalle.

12. Heräät aamulla ja juokset pöntölle.

Et tiedä, mitä sanoisit, sillä päässäsi pyörii ja tunnet olosi känniseksi. Juot 3 litraa vettä, peset hampaat ja heität purkan suuhun. Otat autonavaimet käteen ja ajattelet, että pakko mennä töihin, toivottavasti ei ole promilleja veressä…

13. Menet palaveriin viinan hajuisena ja kollegat katsovat sinua alentavasti.

Mietit päässäsi, pitäisikö lähteä vain kotiin, mutta tajuat, että vaimosi on siellä odottamassa vihaisena ja päätät kärsiä mieluummin työpaikalla. Lopuksi tokaiset itsellesi: ”en juo enää ikinä arkipäivisin” muistat kuitenkin, että sanoit saman noin puoli vuotta sitten.