Hävitä nämä! – Suomen Ruokavirasto varoittaa ulkomailta tulleista makeisista: ”Tukehtumisvaara!”

Suomen ruokaviraston 26.08.2020 tiedotteessa varoitetaan ulkomailta tuoduista hyytelömakeisista, joissa on tukehtumisvaara.

”Ruokaviraston saamien tietojen mukaan Suomeen on taas tuotu pikarin muotoisia hyytelömakeisia, jotka saattavat aiheuttaa tukehtumisvaaran. Vastaavista tuotteista varoitettiin kuluttajia viimeksi kesäkuun puolivälissä. Nyt ovat kyseessä eri tuotteet. Näiden tuotteiden alkuperämaat ovat Thaimaa ja Singapore. Makeisia on myyty eri nimillä ja erilaisissa pusseissa. Makeisille on yhteistä pikarimainen muoto.

Tuotteita on ollut myynnissä laajalla alueella Suomessa erityisesti aasialaisia elintarvikkeita myyvissä elintarvikeliikkeissä. Kuluttajien tulee tukehtumisvaaran vuoksi hävittää nämä ja vastaavat tuotteet”, tiedotteessa todetaan.

Ruokaviraston mukaan minipikareihin pakatuisissa hyytelömaikeisissa ei saa käyttää tiettyjä lisäaineita.

”Lisäaineasetuksen (EY) N:o 1333/2008 mukaan lisäaineita E 400, E 401, E 402, E 403, E 404, E 406, E 407, E 407a, E 410, E 412, E 413, E 414, E 415, E 417, E 418, E 425 ja E 440 ei saa käyttää minipikareihin pakatuissa hyytelömakeisissa, jotka ovat koostumukseltaan kiinteitä, puolijäykkiin minipikareihin tai minikapseleihin pakattuja hyytelömakeisia ja jotka on tarkoitettu kerralla syötäväksi puristamalla minipikaria tai minikapselia makeisen lennättämiseksi suuhun. Kyseiset hyytelömakeiset saattavat aiheuttaa yhdessä tuotteen koon ja muodon kanssa tukehtumisvaaran.”

Jos olet ostanut alla näkyviä makeisia, hävitä ne oitis!

Jaa tietoa ystävillesi!


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Lähde Ruokavirasto