Tiesitkö tämän 7 Up:ista?

Lue alta faktat:

1. Tuotiin markkinoille suuren laman aikaan

7 Up lanseerattiin pari viikkoa ennen vuoden 1929 suurta lamaa. Limonadin nimi ei tosin ollut tuolloin vielä 7 Up, vaan Bib-Label Lithiated Lemon-Lime Soda – kyllä, luit oikein.

2. Krapulalääke

7 Up ei ollut alkuaikoinaan mikään tavallinen limonadi, vaan krapulalääke. 7 Up sisälsi alunperin litiumsitraatti -nimistä yhdistettä. Vuonna 1948 litiumsitraatti poistettiin reseptistä, minkä jälkeen 7 Up on ollut vain tavallinen sitruuna-limettilimonadi muiden joukossa.

3. ”Epäcola”

7 Upia markkinoitiin 60- ja 70-luvuilla ”epäcolana” (”un-cola”). 7 Upia markkinoitiin siis vaihtoehtona Coca-Colalle ja Pepsille, joiden logoihin ei tuohon aikaan voinut olla törmäämättä juuri missään.

4. Nimi on mysteeri

7 Upin nimen alkuperästä ei tiettävästi kenelläkään ole varmaa tietoa. Joidenkin mukaan nimi viittaa juoman seitsemään pääraaka-aineeseen. Toisten mukaan numero 7 viittaa alkuperäisessä reseptissä olevan litiumin atomimassaan, joka on noin 7.

5. Intiassa juodaan ”7th Upia”

Intialainen Sunrise Beverages -yhtiö on kehittänyt oman versionsa 7 Upista: 7th Upin. Juoma on Intiassa varsin suosittu.

6. Käy myös leipomiseen

7 Up on tärkeä elementti monessa reseptissä. Se tekee leivoksesta tai kakusta kuohkean ja sitruunaisen.

7. Logon pyöreä piste sai oman videopelinsä 1990-luvulla

7Up -logossa oleva pyöreä piste, ”Cool Spot”, sai nimeään kantavan Sega-videopelin vuonna 1993. Kyseisessä tasohyppelypelissä punainen piste on saanut jalat, kädet ja aurinkolasit.

 

Katso myös:

Lisää limonadi-inspiraatiota

 

 

Lähde: Daily Meal