9 peruselintarviketta, jotka keittiöstäsi tulisi löytyä

Tietyt elintarvikkeet ovat kuin alkuaineita: ilman niitä ei ole mitään – ei ainakaan herkullista ruokaa.

Tässä yhdeksän joka keittiön ”alkuainetta”.

1. Extra Virgin -Oliiviöljy

Oliiviöljy on terveellinen ja monikäyttöinen öljy, jota tulisi löytyä keittiöstä kuin keittiöstä. Se käy salaatinkastikkeisiin, marinadeihin, paistamiseen ja moneen muuhun. Varmista että ostat extra virgin -kylmäpuristettua öljyä.

2. Mustapippuri

Mustapippuri on epäilemättä keittiön monikäyttöisin mauste. Parhaan makunautinnon saat kun ostat mustapippurit kokonaisena ja hankit pippurimyllyn. Mustapippuri toimii monesti myös terveellisenä suolan korvikkeena.

3. Pakastemarjat

Pakastettuja marjoja on helppo heittää vaikka aamupuuron päälle tai smoothieen. Ne tuovat luontaista makua ja etenkin omien metsiemme mustikat ja puolukat ovat superterveellisiä. Katso täältä elämää helpottava pakastusniksi marjoille.

4. Valkosipuli

Valkosipulille on loputtamasti käyttötarkoituksia: Marinadit, kastikkeet, pastat.. kaikki saavat mukavia lisämakuja valkosipulista. Valkosipuli on myös terveysvaikutuksiltaan superfood. Katso täältä hauska valkosipuliniksi helpompaan käsittelyyn.

5. Liemikuutiot

Kasvis- tai kanaliemikuutioita tulisi löytyä jokaisen keittiön kuiva-ainekaapista. Liemikuutioita tarvitset niin keittoihin, kastikkeisiin ja muhennoksiin. Valitse liemikuutio jossa ei ole natriumglutamaattia.

6. Sitruuna

Sitruuna tuo tymäkkää makua ruokaan kuin ruokaan – ja on terveellistä. Purista sitruunaa salaattien ja kalaruokien päälle ja aloita aamusi terveellisellä sitruunavedellä.

7. Chilikastike

Sriracha tai muu chilikastike piristää monenlaisia ruokia. Chili on myös suolaa terveellisempi tapa saada ruokaan potkua. Katso täältä chili-inspiraatiota.

8. Etikka

Tarvitset etikkaa balsamico-tyyppisiin salaatinkastikkeisiin, dippeihin ja marinadeihin. Loraus etikkaa piristää kummasti myös mitä moninaisempia muhennoksia ja keittoja.

9. Kananmunat

Kananmuna on luonnon muovaama, terveellinen ja edullinen proteiinipommi. Kananmunasta on moneksi: Paista tai keitä siitä itsellesi aamiainen tai käytä sitä leivontaan.

 

Katso myös:
Lisää keittiöniksejä

 

Lähde: Telegraph, Mens Fitness


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.