4 askelta – näin vapaudut kofeiiniriippuvuudesta

Kofeiini ei ole varsinaisesti huumausaine, mutta moni kokee olevansa siihen koukussa.

Tässä neljä tapaa irrottautua kofeiinista.

1. Juo vettä

Monesti kahvittelu on enemmän sosiaalinen tapahtuma kuin kofeiinintarpeen tyydyttämiseen tähtäävä suorite. Laita kuppiin kahvin sijaan vettä ja liity kahvipöytään vettä hörppimään.

2. Älä altista itseäsi

Kahvilta on vaikea välttyä jos satut asumaan Suomessa, maassa jossa kahvia juodaan eniten koko maailmassa (per päänuppi). Voit kuitenkin välttää altistumista houkutuksille – kulje esimerkiksi töihin ja lounastauolle reittejä joiden varrella ei ole kahviloita. Hävitä kahvinkeitin keittiöstäsi.

3. Julista muillekin jättäneesi kofeiinin

Jos asiasta ilmoittaminen sosiaalisessa mediassa tuntuu ajatuksena vieraalta, niin tee edes lappu jääkaapin oveen: Kirjoita siihen päivämäärä jona luovuit kofeiinista. Näin lupaus on konkretisoitu, ja sitä on ainakin hieman vaikeampi rikkoa. Jos petät lupauksesi niin älä soimaa itseäsi, mutta heitä vanha lappu pois ja kirjoita uusi.

4. Anna itsellesi aikaa ”terveyhtyä”

Kofeiinittomuus voi tuoda mukanaan ”vieroitusoireita”, jotka joillakuilla voivat olla voimakkaitakin: päänsärkyä, heikotusta ja – ironista kyllä – unettomuutta. Anna itsellesi aikaa päästä näiden oireiden yli. Kofeiinista luopuminen kannattaakin ajoittaa loma-aikaan.

 

Katso myös:

Lisää kahviasiaa

Lähde: Wikihow


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.