Yksi terveellisimmistä hedelmistä tulee siistissä keltaisessa paketissa ja se vaikuttaa kehossasi monella tavalla.

Banaani on useiden henkilöiden lempihedelmä ja syystäkin! Sillä on runsaasti hyviä terveydellisiä ominaisuuksia ja se soveltuu erinomaisesti myös leivontaan ja kokkaamiseen. Lisäämällä banaanin päivittäiseen ruokavalioosi saat nämä korvaamattomat terveyshyödyt.

1. Se hoitaa lihaksiasi ja auttaa palautumaan treenin jälkeen

Banaanien runsas magnesiumpitoisuus auttaa lihaksia palautumaan ja rentoutumaan. Magnesium vauhdittaa myös proteiinisynteesiä, joka kasvattaa lihasmassaa. Kalium puolestaan vahvistaa lihasten kehitystä ja lisää kestävyyttä.

2. Se nostattaa mielialaa ja rentouttaa

Banaani sisältää korvaamatonta folaattia, eli B9- vitamiinia, jota keho ei kykene valmistamaan itse. Sitä tarvitaan kasvuun ja kehitykseen sekä solujen muodostamiseen. Lisäksi kyseinen vitamiini vauhdittaa kehon reaktioita, jotka ennaltaehkäisevät masennusta. Banaanin sisältämä aminohappo, tryptofaani muuttuu kehossa serotoniiniksi, joka säätelee mielialaa.

Relaxed young woman lying on couch

3. Se edistää hyvää unen laatua

Banaanin sisältämä tryptofaani muuttuu käpyrauhasessa melatoniiniksi. Melatoniini ylläpitää kehon luonnollista vuorokausirytmiä. Sen ansiosta nukut paremmin ja heräät aamulla virkeämpänä.

4. Se vähentää turvotusta

Banaanissa oleva kalium vähentää nesteen kerääntymistä elimistöön ja lievittää täten tehokkaasti vatsan turvotusta.

5. Se auttaa rasvanpoltossa

Banaanin sisältämän ravintoaineen koliinin tärkeimpiin tehtäviin kuuluu rasvanpoltto ja aineenvaihdunnan ylläpito. Lisäksi se on erittäin tärkeä ravintoaine aivojen kehittymiselle.

stomach diet

6. Se hillitsee herkkuhimoa

Banaanin hitaasti imeytyvät hiilihydraatit tasapainottavat veren sokeriarvoja, joten sinulle ei tule äkillistä herkkuhimoa, joka johtuu matalasta verensokerista.

7. Se auttaa vähentämään kolesterolia

Banaanin sisältämät kasvisterolit vähentävät kolesterolin imeytymistä suolesta ja pienentävät veren LDL- kolesterolipitoisuutta.

Ripe bananas and a sliced

8. Se edistää ruoansulatusta

Banaanin lukuisat ravintoaineet edistävät ruoansulatusta. Banaanit sisältävät runsaasti kuituja jotka ylläpitävät vatsan terveyttä. Lisäksi banaanin syöminen auttaa vatsavaivojen hoidossa.

9. Se antaa sinulle voimaa

Banaanien sisältämä rauta vahvistaa ja lisää punasolujen tuotantoa. Punasolut kuljettavat happea kaikkialle elimistöön ja sen seurauksena tunnet olosi virkeämmäksi ja energiseksi.

10. Se ylläpitää silmien terveyttä

Banaanin sisältämän A- ja C-vitamiinin tiedetään ylläpitävän silmien ja ihon hyvinvointia. Ne auttavat ennaltaehkäisemään silmänpohjan rappeumaa. Lisäksi banaanin sisältämä beetakaroteeni suojaa ja korjaa soluja.

Jaa artikkeli ystävillesi, jotka ilahtuvat kuullessaan banaanin upeat terveydelliset ominaisuudet.

Lähde: eatthis.com