Nämä periaatteet kannattaa tietää vihannesten pesemisestä

Hedelmien ja vihannesten peseminen on tärkeää niiden pinnalla olevien bakteerien pois huuhtelemiseksi. Jotkut eivät silti tätä neuvoa noudata vaan pilkkovat vihannekset suoraan pesemättä keittoihin ja ruokiin.

Kaikki mikrobit eivät ihmisille ole haitallisia, mutta esimerkiksi listeria voi levitä pesemättömien vihannesten välityksellä. Hedelmiä ja vihanneksia ei kuitenkaan tarvitse pesemällä alkaa pesemään vaan yleensä pieni huuhtelu riittää.

Omasta maasta näkee ihmisten monesti nostavan porkkanoita ja syövän suoraan, mutta tämä ei kannata. Maaperässä loi olla erilaisia loisia tai mikrobeja. Toki kaikki loiset eivät ole haitallisia ihmisille ja tiettyjä mikrobeita tarvitaan luonnollisen vastustuskyvyn ylläpitämiseksi, mutta silti kasvikset kannattaa aina huuhdella.

Myös esimerkiksi viinirypäleisiin suihkutetaan aineita estämään niiden nuutuminen kuljetuksen aikana, joten nämä aineet on viisasta huuhdella pois. Vaikka hedelmissä ja vihanneksissa ei mitään myrkkyjä olisikaan onhan se aina paremman makuista kun pölyn ja lian huuhtoo pois.

Jaa vinkit kavereillesi!

Lähde: HS / Kuva: Unsplash