Silloin kun hampurilainen tai pullovesi maksaa useita tuhansia euroja, ei järjellä ole asian kanssa enää mitään tekemistä. Tästä huolimatta näitäkin superkalliita herkkuja jossain päin maailmaa myydään.

Maailman kallein pihvi


Hollantilainen Mark Post kehitti maailman ensimmäisen täysin keinotekoisen pihvin.
Jos joku tilaisi tällaisen pihvin burgeriinsa, niin kyseisen herkun hinnaksi on arvioitu n. 332 000 dollaria eli noin 267 000 euroa.

Maailman kallein pullovesi


Maailman kalleimman pulloveden titteliä kantaa The Acqua di Cristallo -niminen vesi. Kyseessä on sekoitus Fijin, Ranskan ja Islannin puhtaimpia lähde- ja jäätikkövesiä. Sekä pullossa että vedessä itsessään on luonnollisesti myös 24 karaatin kultaa. Hintaa tällä luksusvedellä on 60 000 dollaria eli noin 48 000 euroa.

Maailman kallein kahvi


Yleisesti maailman kalleimpana pidettyä kahvia, Kopi Luwakia, valmistetaan sumatralaisen sivettikissan ulosteesta poimituista kahvipavuista. Kyllä, luit aivan oikein! Sivettikissan suoliston läpi kulkeneiden kahvipapujen aromeja pidetään maailmalla suuressa arvossa. (Katso myös: Lisää kahvi-inspiraatiota)

Maailman kallein burger


”Glamburger” on nimensä mukaisesti silkkaa glamouria joka puraisulla: Se sisältää mm. hummeria, kaviaaria ja aitoa kultaa. Hintaa herkulla on noin 1400 euroa.

Maailman kallein sundae-jäätelöannos


”Golden Opulence Sundae” maksaa tuhat taalaa, mutta on joka sentin arvoinen!(?) Tuhannella taalalla saat Serendepity-ravintolassa eteesi sundae-annoksen, jonka jäätelöön on upotettu kultahippuja. Koko komeus on tietysti myös kuorrutettu kullalla (-kyllä kultaa voi kuulemma huolettomin mielin syödä). Lisäksi annokseen kuuluu mm. maailman arvokkainta suklaata ja kaviaaria.

Lähde: Kauppalehti / BBC

Kommentit

kommenttia