Makaronilaatikkoa voisi kutsua suomalaisten suosikki ruuaksi. Jotkut jopa tituleeraavat sitä Suomen kansallisruuaksi – niin suosittua ja rakastettua se on meillä Suomessa.

Se on täydellinen ruoka niin arkeen kuin juhlaankin ja maistuu vauvasta vaariin. Ainoa ongelma on, että makaronilaatikon valmistus vie melko kauan aikaa. Mikä avuksi jos sinulla ei ole paljoa aikaa, mutta makaronilaatikko pitäisi saada aikaiseksi?

Ratkaisuna tähän ongelmaa on kypsentää makaronilaatikko pannulla! Kuulit oikein: makaronilaatikko on mahdollista valmistaa myös pannulla uunin sijaan.

Pannulla kypsennettyyn makaronilaatikkoon kannattaa kuitenkin tehdä hieman erilainen koostumus. Makaroneja kannattaa käyttää hieman tavallista vähemmän ja kananmunia taas hieman enemmän, jotta laatikko pysyisi paremmin kasassa ja kypsyisi kiinteäksi. 

Hyvin voidellulta tai pinnoitetulta pannulta makaronilaatikko myös irtoaa helposti. Kunhan vain laitat lautasen valmiin ruuan päälle ja kiepsautat pannun ympäri. Halutessaan makaronilaatikkoa voi myös paistaa molemmilta puolilta.

Tämän innovaation pannu versio maistuu yhtä hyvältä kuin uunissakin valmistettu makaronilaatikko, joten ketsuppi kruunaa koko komeuden!

Jaa vinkki makaronilaatikkoa rakastavalle ystävällesi!